Bush-klanen stärker stödet till Clinton – George den äldre ska rösta demokratiskt

Familjen Bush firar diamantbröllop i vita huset 2005. Foto: Eric Draper/Wikimedia Commons
  • Torsdag 22 sep 2016 2016-09-22
E-post

USA Nu får Hillary Clinton allt starkare stöd från president-dynastin Bush. Jeb Bush har tidigare vägrat stödja republikanernas kandidat Donald Trump, och nu kommer uppgifter om att Jebs far, den tidigare presidenten George H.W Bush, ska rösta på Hillary.

1992 förlorade han presidentvalet mot Bill Clinton. Nu ska George H.W Bush rösta på hans fru. Det uppger amerikanska källor till CNN. Enligt uppgifterna till TV-bolaget ska Bush sagt att han tänker rösta på Hillary Clinton vid en mottagning för Points of Light-stiftelsen, en bipartisansk organisation som Bush själv grundade 1990.

Dagen innan postade Robert F Kennedys dotter, Kathleen Hartington, en selfie med Bush och texten ”presidenten sa till mig att han ska rösta på Hillary” på Facebook.

Familjen Bush har låtit meddela att George H.W Bush kommer rösta som en privatperson.

– Rösten President Bush kommer lägga som en privatperson om nästan 50 dagar kommer vara just det, en privat röst, sade familjen Bushs talesperson Jim McGrath

Presidentkandidaten Donald Trumps kampanjledare Kellayne Conway sade att hon respekterade ”den 92-år gamle tidigare presidenten väldigt mycket, liksom hans beslut”.

– Det är ironiskt att han skulle rösta på frun till den man som slog honom ur matchen, men det var en rå kampanj. Det är mycket sårade känslor därute, sade Conway i CNN-programmet ”Erin Burnett OutFront”.

Den tidigare Presidentens son Jeb Bush besegrades av Trump i det republikanska primärvalet. Sedan dess har Jeb Bush vägrat stödja Trump, och har sagt offentligt att han varken kan rösta på Hillary eller Trump.

En mängd republikanska politiker och tjänstemän har tidigare stött Clinton offentligt. I augusti sade Paul Wolfowitz, biträdande försvarsminister under George W Bush, att han kunde tänka sig att rösta på till den demokratiska kandidaten i en intervju med Der Spiegel. Wolfowitz, som kallats för ”Irakkrigets arkitekt”, uttryckte oro för Trumps utrikespolitiska vallöften.

– Det enda sättet att känna sig bekväm med Trumps utrikespolitik är att tänka att han inte menar det han säger, sade Wolfowitz till tyska Der Spiegel.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag