Buss blev beskjuten i Göteborg inatt: ”Skottet träffade bredvid huvudet”

  • Tisdag 7 apr 2015 2015-04-07
E-post 939

GÖTEBORG Inatt strax efter klockan ett blev busschauffören Jimmie Stranne beskjuten när han körde buss på Gråbovägen i Göteborg. Två skott träffade bussen i sidan. – Hade det inte varit dubbla glas hade jag blivit träffad i huvudet, förklarar Jimmie Stranne för Nyheter Idag.

Busschauffören Jimmie Stranne är pappa till två barn och bor i Göteborg. Inatt körde han sträckan längs med riksväg 190 och strax efter klockan ett inatt, i närheten av Angered, smällde det plötsligt till. Någon hade skjutit två skott som träffat på sidan av bussen, varav ett av skotten tog i sidorutan precis bredvid honom.

Man blev överraskad och skakis när det hände såklart. Hade det inte varit dubbla glas, så hade jag blivit träffad i huvudet, förklarar Stranne för Nyheter Idag.

Stranne kontaktade polis som var snabbt på plats för att dokumentera vad som hänt. På bilder ser vi tydligt hur två rutor har blivit träffade, varav en bild visar chaufförens sidoruta inifrån. Fönsterrutorna blev skadade och behöver bytas ut, men som tur var gick inget skott igenom och träffade någon i bussen.

Stranne förklarar även att det är dubbelglas monterat på sidorutan bredvid honom och att det antagligen räddade honom.

– Det blev en rejäl smäll. Hade skottet gått genom båda rutorna, då hade jag blivit riktigt rädd, konstaterar Stranne.

Polisen: ”Vet ej vad det var för vapen”

När Nyheter Idag kontaktar polisen i Göteborg tidigt på tisdagsmorgonen bekräftar de att en anmälan är upprättad. Men när vi frågar om de har en uppfattning om vad det kan ha varit för vapen är de osäkra, men förklarar samtidigt att det antagligen inte rört sig om ett kraftigare vapen då inget av skotten gått igenom någon ruta.

Händelsen rubricerades tidigt på tisdagsmorgonen som skadegörelse, men kan komma att ändras, berättade polisen för Nyheter Idag.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag