Bussbolaget om situationen: ”Viktigt att få en fredlig lösning”

De syriska flyktingarna vägrar lämna bussen i protest. Foto: Jens Ganman
  • Fredag 2 jan 2015 2015-01-02
E-post

ÖSTERSUND Efter att en grupp syriska flyktingar vägrar lämna en buss i protest mot att de kommit till Jämtland väntar bussbolaget nu på att få tillbaka sin buss. – Det viktiga är en fredlig lösning på det hela, säger Bo Mesan på Bergkvarabuss.

Det var på nyårsafton som dramat började. Gruppen med syriska flyktingar som precis anlänt till Grytan, en liten ort utanför Östersund, vägrade lämna bussen och krävde att få åka tillbaka till Malmö. När Nyheter Idag når Bo Mesan på Bergkvarabuss är han väl medveten om situationen.

– Det får ta den tid det tar, säger han i telefonen.

Vad händer nu?

– Det viktiga är att få en fredlig lösning på det hela. Det har aldrig varit några problem tidigare. Det är ju människor som varit med om trauma och grejer, vi behöver inte förvärra något.

Hur ska ni få tillbaka bussen?

– Vi hittar säkert en lösning, det som är synd är att det inträffar på helgdagar, då är det svårt att få tag i rätt personal, till exempel tolkar och så. Om det nu är det som behövs för att avhjälpa situationen.

Hur är det med chauffören?

– Jag har ständig kontakt med chauffören. Han bor på hotell i Östersund så det är bara bra med honom, så han fick fira nyår i Östersund. Men det är chaufförerna vana vid, att ligga ute i jobbet.

– Vi räknar med att chauffören och bussen ska kunna komma hem i närtid.

Efter att vi pratat en stund i telefonen ber vi att få namnet bokstaverat så att allt blir rätt. Då frågar Bo Mesan, på bred Göteborgsdialekt, om vi har hört talas om hans bror.

– Han heter Parmesan, säger Bo i telefonen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag