Busschaufför dödshotad – Bad högljudda resenärer kliva av

Bussen och chauffören på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: CC Pressbild Nobina
  • Onsdag 13 sep 2017 2017-09-13
E-post 437

ENKÖPING Det var under tisdagskvällen som en busschaufför på busslinje 804 blev attackerad, dödshotad och bespottad. Busschauffören bad två resenärer, som spelade hög musik, att sänka volymen. Då tog de två resenärerna till våld och vandaliserade bussen.

Klockan 22.27 under tisdagskvällen kom larmet till polisen om att en busschaufför blivit mordhotad av två resenärer, det uppger Expressen.

Det var på busslinje 804 i Enköping i Uppsala län som händelsen ägde rum. Det var busschauffören som slog larm efter att han mottagit dödshot från de stökiga resenärerna.

Under kvällen hade busschauffören bett två personer, som klivit på bussen och spelade hög musik, att sänka volymen eftersom det störde både chauffören och de andra passagerarna.

När männen vägrade sänka volymen fick busschauffören nog. Chauffören bad de två männen att kliva av bussen i höjd med Litslena utanför Enköping i Uppsala län.

Det var då som de två männen blev våldsamma. En av männen blev hotfull, han började dra i busschaufförens jacka och spotta på honom. När männen sen skulle lämna bussen började de vandalisera bussen genom att slå sönder rutor till en av dörrarna.

Senare under kvällen mötte en polispatrull upp bussen i Uppsala för att ta upp en anmälan från busschauffören. Misstankarna mot de två männen avser hot mot tjänsteman, förgripelse mot tjänsteman samt skadegörelse.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag