Busschaufför misshandlad av ungdomsgäng

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 30 okt 2019 2019-10-30
E-post 6975

UPPSALA På tisdagskvällen blev en busschaufför misshandlad av ett gäng ungdomar i centrala Uppsala.

Vid 20-tiden larmades polisen av flera personer som bevittnade misshandeln vid resecentrum i Uppsala.

– Busschauffören ska ha bett dem gå av bussen och då ska det ha blivit bråk, säger polisens presstalesperson Tobias Ahlén.

– De uppgifter vi har är att han ska ha blivit slagen, men oklart hur och var.

Ungdomarna ska sedan ha sprungit från platsen. När polisen kom fram gjorde man kontroller av ett antal personer, men på onsdagsmorgonen hade man ännu ingen gripen.

Busschauffören fördes med ambulans till sjukhus för kontroll.

I övrigt är polisen förtegen om vad som har hänt då man inte vill påverka vittnen som ska höras. Brottet rubriceras som grovt våld mot tjänsteman.

Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem

Är du intresserad av ett större stöd eller att annonsera, mejla Pelle Zackrisson

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag