Butik gömmer undan kaffet efter omfattande stölder

Foto: Skärmdump SVT
  • Måndag 23 maj 2022 2022-05-23
E-post 241

MALMÖ I takt med den dramatiska prishöjningen på kaffe har en livsmedelsbutik fått uppleva allt fler stölder av varan. Nu tvingas butiken vidta åtgärder.
– Vi var tvungna att ta bort det från hyllorna, säger den butiksanställde Hussein Karim till SVT.

När man först började räkna kaffepaket trodde de anställda i butiken att det var försäljningen som hade ökat. Men i efterhand upptäckte man att det snarare var stölder som gjorde att paketen tog slut så fort.

Cirka tre månader senare har stölderna ökat i omfattning.

– Det började bli överdrivet mycket stölder, särskilt av Zoegas. Ett tag tog de fem till sex flak kaffe om dagen, säger Hussein Karim till SVT.

På grund av de omfattande stölderna har butiken nu fått vidta åtgärder.

– Vi blev tvungna att gömma undan kaffet, så nu finns det på lagret och kunderna får fråga efter det, säger Karim.

Hur länge de kommer behöva hålla kaffet borta från hyllan kan han inte svara på.

Efter en rejäl prisökning under årets tre första månader har priset på kaffe stått mer eller mindre still i april. Det har dock aldrig legat lika högt som det gör nu, meddelar SCB.

– Prisstegringen har saktat ner. Men de senaste tolv månaderna har priset på kaffe stigit med strax över 29 procent i Sverige. Ingen månad sedan mätningarna började har vi sett ett högre kaffepris än i april i år, säger Mikael Nordin, statistiker på SCB, i myndighetens pressmeddelande.

Läs även: Skenande matpriser slår mot Sveriges kommuner: ”Kommer att märkas”

Läs även: Ica-handlare har slutat polisanmäla stölder

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag