Butiksägare tog tillbaka kassaapparat från knivbeväpnad rånare

En nagelfixarbutik blev rånad på torsdagen, men en ur personalen lyckades komma ikapp och ta tillbaka kassaapparaten. Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 8 jan 2016 2016-01-08
E-post 0

STOCKHOLM Ett familjeföretag blev utsatt för ett rån på torsdagseftermiddagen där en kassaapparat stals. När butiksägaren jagade ifatt rånaren lyckades han få tillbaka kassaapparaten, men då drog rånaren kniv.

Det var dramatiska scener som utspelades i Hallunda centrum i södra Stockholm. En rånare tog en kassaapparat från en butik som fixar naglar och sprang iväg mot ett parkeringsdäck, men en av ägarna till butiken sprang efter och lyckades komma ikapp. Nyheter Idag har talat med en ur personalen i familjeföretaget.

Det är en kille i 20-årsåldern från Vietnam som inte skylta med namn i tidningen. Han tycker hela händelsen är otäck och idag tvingas de skriva handskrivna kvitton då kassaapparaten är tagen i beslag av polisen.

– Han tappade kassaapparaten ungefär här, säger han och pekar på en betongsugga på parkeringsdäcket vid Hallunda centrum.

När ägaren tog tillbaka kassaapparen drog rånaren kniv. Med kassaapparaten i famnen tvingades butiksägaren kasta sig nedför ett par trappor för att värja sig från kniven. Han lyckades komma undan och behålla kassan. Efteråt berättar han att han har ont i ryggen.

Polisen har inlett en förundersökning om rån och den misstänkte gärningsmannen är fortfarande på fri fot.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag