C gläds över 12 miljoner till myggbekämpning i Nedre Dalälven

Anders W. Jonsson. Foto: Mattias Albinsson
  • Tisdag 9 apr 2019 2019-04-09
E-post 461

Den ”liberala motorn” Centerpartiet har, trots elaka tungor som hävdar motsatsen, lyckats få igenom sin politik i den S-ledda regeringen. Om detta vittnar partiets gruppledare Anders W Johnsson på Twitter och pekar på myggbekämpning.

Kritiker till Januariöverenskommelsen, JÖK, har länge hävdat att Centerpartiet riskerar att köras över av Socialdemokraterna. Detta har Centerpartiet kategoriskt bemött med att de kommer vara en ”liberal motor” i den S-ledda regeringen.

Och nu kan faktiskt Centerpartiet visa att de lyckas påverka Löfven-regeringen i tunga och viktiga frågor. På Twitter påpekar partiets gruppledare i riksdagen Anders W Johnsson framgången med att garantera 12 miljoner till myggbekämpning i Nedre Dalälven.

Han passar samtidigt på att ge en känga åt M och KD.

”Fick förödande effekt”

Samtidigt invänder den moderata riksdagsledamoten Maria Stenegard mot Jonssons utspel. ”Vi har aldrig tagit bort stöd för myggbekämpning”, svarar hon på Twitter.

Men den verklighetsbeskrivningen ger inte Jonsson mycket för.

”Moderaterna har aldrig prioriterat myggbekämpning. En kraftig neddragning på Naturvårdsverket utan medföljande prioritering fick förödande effekt vid Nedre Dalälven”, replikerar han.

Det argumentet ger emellertid inte Stenegard mycket för. Hon listar tre punkter i en tweet för att slå hål på Jonssons argument.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag