C-politikern gav en skottkärra med hemliga dokument till Socialdemokraterna

Foto: Faksimil Twitter.
  • Tisdag 14 mar 2017 2017-03-14
E-post 120

STOCKHOLM Centerpartiets Ungdomsförbund, CUF, lämnade över en skottkärra med hemliga, interna dokument till Socialdemokraterna. – Han hade ju inte direkt behövt komma med hemliga interna mejlkonversationer från sin partisekreterare, säger SSU:s ordförande Philip Botström. Nu skyller Magnus Ek, förbundsordförande för CUF, på kontorspersonalen.

Centerpartiets Ungdomsförbunds (CUF) förbundsordförande Magnus Ek lämnade i februari över en hel skottkärra med dokument till Socialdemokraternas ungdomsförbunds (SSU) förbundsordförande Philip Botström. Det rapporterar Nyheter24.

Philip Botström, även känd för sin taxiresa från Sälen till Stockholm på 7900 kronor, säger att han är förvånad över Magnus Eks tilltag att överlämna en hel skottkärra med dokument.

– Jag blev ganska förvånad. Jag vet inte om han försökte sträcka ut en hand över blockgränserna, men han hade ju inte direkt behövt komma med hemliga interna mejlkonversationer från sin partisekreterare, säger Botström till Nyheter24.

Från början var det att tänkt CUF skulle genomföra pr-kampanj där förbundsordföranden Magnus Ek skulle överlämna en skottkärra med CV:n för att symboliskt demonstrera hur många arbetslösa ungdomar det finns på Sveriges landsbygd.

Dessvärre, för Centerpartiets del, innehöll skottkärran även 200 interna dokument bestående av mejl från bland annat moderaternas partisekreterare Tomas Tobé, anteckningar från ledningsgruppsmöten, intern kommunikation och budgetar.

Enligt Magnus Ek är det inte hans fel att han lämnade över en skottkärra med 200 interna dokument till Socialdemokraterna. Ek skyller istället på kontorspersonalen som tagit med papper i hans skottkärra som inte skulle vara där. Han tror inte att hans tilltag skadat hans förtroende, tvärtom menar han att medlemmarna kan vara fortsatt bekväma med att ha honom som förbundsordförande.

– Misstag och klantigheter sker, men jag tror inte det är något oförlåtligt, säger Ek.

CUF:s pr-aktion har lett till att partiet under tisdagsmorgonen haft krismöte med sitt ungdomsförbund.

Centerpartiets mediestrateg säger att det var klantigt av ungdomsförbundet, som i sin tur skyller på kontorspersonalen, att lämna ut interna dokument. Huruvida Centerpartiet har fortsatt förtroende för sitt ungdomsförbunds förbundsordförande kan inte mediestrategen svara på, han säger att det är en fråga för ungdomsförbundets medlemmar.

Här är videon där Magnus Ek överlämnar skottkärran till socialdemokraterna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag