Carlsberg sparkar alla sina svenska lastbilschaufförer

Foto: Flickr
  • Tisdag 27 feb 2018 2018-02-27
E-post 2898

SVERIGE Carlsberg sparkar samtliga svenska lastbilschaufförer. Företaget ska ersätta dem med inhyrda åkerier. 

Det Danmark-baserade multinationella företaget Carlsberg sparkar alla sina 125 svenska lastbilschaufförer. Det rapporterar Proletären.

I pressmeddelandet som gått ut till Carlsbergs samtliga kunder genomför företaget uppsägningarna i syfte att ”stärka företagets konkurrenskraft på marknaden”.

Chaufförerna på Carlsberg ska ersättas med inhyrda åkerier.

En chaufför vid Carlsberg uppger för Proletären att personal på Systembolaget och på krogar är oroliga för att Carlsbergledningens drag ska försämra servicen. Nuvarande chaufförer sitter på nycklar och larmkoder till krogarna de levererar till och det tar lång tid för en ny chaufför att lära sig rutinerna och körvägarna.

Carlsberg befinner sig i förhandling med sina lastbilschaufförers fackförbund Livs. Chaufförerna sticker ut på marknaden med något bättre löner och villkor än andra åkerier. I samband med att Carlsberg sparkar sina svenska lastbilschaufförer köper man också in 22 nya lastbilar.

Läs även:”Aftonbladets politiska chefredaktör har degenererat”: Virtanen till attack efter att han fått sparken”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag