Carola sågar invandringspolitiken och islam: ”Står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna”

Bild: David Bennehag/CC BY 2.0
  • Fredag 7 apr 2023 2023-04-07
E-post 0

Carola Häggkvist har varit en av Sveriges mest kända artister sedan hon slog igenom som sextonåring med ”Främling” i Melodifestivalen 1983. Nu sågar hon den svenska invandringspolitiken och islam i en intervju med Svenska Dagbladet.

– Jag tycker inte man kan säga ”kom och lev som ni vill i vårt land”. Det är inte fegt att värna Sveriges traditioner och sjunga ”Den blomstertid” på skolavslutningarna. Ibland blir jag helt förtvivlad över utvecklingen. Vi ser ju resultatet, säger Carola till tidningen.

Svenska Dagbladet: I form av vadå?

– I form av skjutningarna. I form av polisen som bara ropar på hjälp. Vi släpper in och ska vara snälla mot människor som har en helt annan ideologi, där det till och med står i deras skrifter att det är okej att ljuga för otrogna. Nu är vi inne på riktigt tuffa puckar men så är det. Det är därför Iran ser ut som det gör i dag. De säger ”vi dödar inga”. Det gör de visst. De har förvridit sanningen, säger Carola, som sedan avvisar att hon skulle vara främlingsfientlig.

– Nej, nej. Jag har verkligen inte ett sådant synsätt. Men det finns en anledning till varför det finns nationer och landsgränser, vi har olika kulturer med olika sätt att se. Det här är inte himlen. Världen är inte fullkomlig. Människan har det i sig att roffa åt sig.

Carola har tidigare engagerat sig för migranter, bland annat under migrantkrisen 2015, men säger att man måste ”vara vis i det hela”.

– Är det någon som är öppen för främlingar är det jag. Hela Bibeln handlar om det. Men man måste vara vis i det hela, säger hon till SvD.

 

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag