Centern vill minska invandringen

  • Söndag 17 aug 2014 2014-08-17
E-post 0

LUDVIKA Många kommuner har det svårt ekonomiskt, däribland Ludvika-Grangärde. Där vill man nu bromsa invandringen. – Vi känner att det är dags att sätta ner foten, säger centerpartist.

Centerpartiet i Ludvika-Grangärde som nu vill minska invandringen, och trots att man inom partiet är medvetna om att det är ett laddat utspel står man för sitt beslut.

– Om kommunen fortsätter att ta emot i samma utsträckning som i dagsläget finns risken att det kommer att späda på främlingsfientligheten ytterligare, säger Jan Willner till Dalarnas tidningar.

Beslutet togs vid Centerpartiets månadsmöte i måndags.

– Det är nödvändigt med tanke på kommunens kapacitet inom exempelvis förskolor och skolor att vi ser till att vi kan ta hand om dem som redan har kommit hit, säger Jan Willner.

”Måste bromsa in det här”

Det finns redan mellan 450 och 500 flyktingar och asylsökande fördelat på tre förläggningar i kommunen. Det finns dessutom uppgifter som gör gällande att det finns planer på att öppna ytterligare en förläggning om 100 platser. Det skulle innebära att Ludvika kommun kommer upp i närmare 600 flyktingar.

Jan Willner säger att situationen i Ludvika kommun inte är unik.

– Det finns andra kommuner som tar emot lika många och ännu fler. Men med tanke på det kraftiga underskottet i kommunens ekonomi så måste vi bromsa in det här, säger han.

Nu hoppas Centerpartiet i Ludvika-Grangärde att man med hjälp av dalacenterns riksdagsman Anders Ahlgren, Gagnef, ska kunna driva sin ståndpunkt vidare upp till riksdagsnivå.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag