Centerpartiet föreslår 11,7 miljarder i ingångsavdrag för nyanlända

Centerpartiets partiledare Annie Lööf. Foto: Chang Frick / Nyheter Idag
  • Onsdag 4 okt 2017 2017-10-04
E-post

STOCKHOLM Skattesänkningar för låg- och medelinkomsttagare, extramiljarder till kommuner och landsting och ett ingångsavdrag för nyanlända på arbetsmarknaden. Centerpartiet har presenterat sin skuggbudget. 

Centerpartiet presenterar sin skuggbudget på en presskonferens under onsdagsmorgonen. C säger sig vilja lägga 25 miljarder extra till kommuner och landsting i hopp om att de ska kunna spendera pengarna i välfärden.

Partiet lägger även 11,7 miljarder på ingångsavdrag som ska göra det lättare för nyanlända invandrare att kunna komma in på arbetsmarknaden. Enligt Annie Lööf handlar det om att Centerpartiet vill hålla ihop Sverige.

C vill även byta arbetsförmedlingen till privata aktörer.

Vi låter inte Sverige klyvas. Vi vill sänka kostnaderna för att anställa och förändra arbetsmarknaden så att nyanlända kan komma in på arbetsmarknaden, att fler människor får möjligheten att gå från låga bidrag till en högre, egen lön. Vi vill byta den ineffektiva och dyra Arbetsförmedlingen mot fristående arbetsförmedlare, som får betalt efter förmedling av varaktiga jobb”, skriver Annie Lööf och två andra centerpartister i en debattartikel i SvD. 

Centerpartiet vill också genomföra skattesänkning för låg- och medelinkomsttagare med 8,4 miljarder kronor nästa år.

Många pensionärer känner sig också bortglömda under högkonjunkturen, många äldre har mycket svårt att få pengarna att räcka till. Vi vill därför sänka skatten för alla pensionärer och kommer att fortsätta sänka skatten för alla äldre, i den takt som ekonomin medger. Med Centerpartiets politik får Sveriges pensionärer behålla mer i plånboken”, skriver centerpartisterna.

Med Centerpartiets förslag får en pensionär som har 14 000 kronor i månaden 291 kronor extra att leva på per månad.

Partiet säger sig också vilja ha ett järnvägslyft varpå de lägger en miljard på ökat underhåll av Sveriges otroligt risiga järnväg varav merparten av den järnvägsmiljarden ska gå till regionala banor.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag