Centerpartiet satsar på Stureplan

Centern dansar loss, oklart om det är på stureplan Bild: Faksimil youtube
  • Fredag 11 apr 2014 2014-04-11
E-post

CENTERPARTIET Det har gått knackigt för Centerpartiet under en längre tid. Flera mätningar i opinionen skvallrar om att partiet riskerar åka ut ur riksdagen. Nu satsar Centerpartiet på att vinna Stureplanspublikens gunst i ett utspel om danstillståndet.

Det är idag olagligt att dansa på ett uteställe om inte krögaren sökt tillstånd för detta. Det är 2 kap. 4 § ordningslagen (1993:1617) som det så kallade danstillståndet regleras. En krögare som driver t ex en restaurang men som inte har ansökt om danstillstånd kan alltså straffas om gästerna börjar spontandansa.

Nu går centerpartiet ut i ett pressmeddelande där man förklarar att man avser häva lagen om dansstillstånd, ett utspel riktat till krögare och krogbesökare i Sverige. Om dansfrågan är en valvinnare återstår att se, men centerpartiet har även skapat en kampanjsida för ändamålet, där vi bland annat kan se CUF:s förbundsordförande Hanna Wagenius dansa i en video.

–  För mig är det ett lättsamt sätt att peka på ett onödigt hinder för företagare. Det är en förlegad lag som utgår från att människor måste styras in i minsta detalj, förklarar Hanna Wagenius i pressmeddelandet.

–  För centerrörelsen är det en principfråga om valfrihet, både för besökaren och den som äger restaurangen. Om jag dansar på tåget är det ingen som ställer SJ till svars och så ska det också vara på restauranger, säger Hanna Wagenius.

Även landsbygdsminister Eskil Erlandsson uttalar sig i frågan. Tyvärr får vi inte se Eskil dansa i centerpartiets video, men skulle Eskil bjuda upp till dans lovar vi på Nyheter Idag att bevaka detta.

– Vi måste förenkla reglerna för restaurangägare, det är alldeles för mycket onödigt krångel idag, säger landsbygdsminister Eskil Erlandsson.

Här kan du se centerpartiets video:

 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag