Centerpartist hånar Försvarsmakten: ”Idioter som leker krig i skogen”

Foto: Joel Thungren /Försvarsmakten/Combat Camera
  • Torsdag 25 jan 2018 2018-01-25
E-post 717

SÖLVESBORG I ett privat meddelande till en yrkessoldat skriver den centerpartistiska kommunpolitikern Roger Toljamo att soldater bara är idioter som leker krig i skogen. Meddelandet kom efter en diskussion i en Facebooktråd om en polis som sagt upp sig på grund av dåliga arbetsförhållanden.

Roger Toljamo är centerpartistiskt kommunpolitiker i Sölversborg. I ett privatmeddelande till yrkessoldaten Johnny Thörnquist skriver Toljamo att yrkessoldater är idioter som leker krig i skogen, det uppger Sveriges Radio.

Det hela började med en Facebooktråd som handlade om en polis som valt att sluta på grund av för dåliga arbetsförhållanden. En stund efter diskussionen skrev Roger Toljamo privat till Johnny Thörnquist där det bland annat stod:

Och vad är verkligheten? Vet du hur mycket idioter som ni som som leker krig i skogen och snor allt bränsle från staten kostar?

Thörnquist reagerade starkt på detta och menar att centerpartisten har en oförståelse kring vad Försvarsmakten faktiskt gör.

– Man får ha invändningar mot vår verksamhet men då får det vara sakligt. Man får inte uttrycka sig som Roger har gjort i detta fall. Det är väldigt lågt och dåligt. Nu vet jag att den här personen inte är hela Centerpartiet men likväl enligt mig en stark representant, säger Johnny Thörnquist som är yrkessoldat på F21 i Luleå, till Sveriges Radio.

Centerpartiets försvarspolitiska talesperson, Daniel Bäckström, menar att Toljamos uttalande får stå för honom själv och att det är inget som Centerpartiet står bakom.

Roger Toljamo kandiderar till riksdagen inför valet 2018.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag