Centerpartist kallar moderaten Ann Heberlein ”galen” – Alliansen oenig om migrationspolitiken

Foto: Skärmdump från Twitter
  • Måndag 18 jun 2018 2018-06-18
E-post 551

SVERIGE Centerpartisten Anton Sauer kallar den moderata riksdagskandidaten Ann Heberlein för ”galen” på Twitter. Detta på grund av en debattartikel där Heberlein och två andra moderater kritiserar Centerpartiets invandringspolitik. När Nyheter Idag ringer upp vill han inte svara på frågor.

På söndagen publicerades en debattartikel på Expressen undertecknad av moderaten Ann Heberlein samt två kommunpolitiker från samma parti. Budskapet var att Centerpartiet med sin liberala migrationspolitik ska hållas borta från inflytande i den frågan.

”Moderaterna har sedan 3,5 år tillbaka kontinuerligt stramat åt migrationspolitiken för att uppnå en ansvarsfull och realistisk politik. Centerpartiet har dock fortsatt på sin linje och lovar att göra det lättare för anhöriga att komma hit”, skriver de undertecknade.

”Politik handlar ytterst om prioriteringar och vi vill prioritera våra medborgare och vår gemensamma välfärd framför anhöriga morbröder och farbröder. Centerpartiet verkar dock göra en annan prioritering. Eftersom olikheterna inom alliansen är så stora, så måste Centerpartiet antingen göra en kraftfull kursändring eller tydligt deklarera att de inte har som ambition att, under kommande mandatperiod, ha något som helst inflytande över landets migrationspolitik”, skriver de avslutningsvis.

”1/3 av artikelförfattarna är galen”

Budskapet har fått centerpartisten Anton Sauer att reagera. Han sitter i kyrkofullmäktige i Malmö och kandiderar till kommunfullmäktige. På Twitter länkar han till debattartikeln och skriver att det var ”bland det mest magstarka jag läst från en bunt moderater”. Han fortsätter: ”Nu är jag medveten om att 1/3 av artikelförfattarna är galen men de andra två är toppmoderater i Skåne.”

Att kalla Ann Heberlein galen har fått vissa att tro att Sauer anspelar på att Heberlein har en diagnos som bipolär. I en följande tweet förklarar han att det inte var diagnosen han syftade på, utan han menar att det är hennes åsikter som är galna. Något som Ann Heberlein själv inte verkar tro på.

”Säkert. Skäms på dig”, skriver hon som svar.

När Nyheter Idag ringer upp Anton Sauer vill han bara hänvisa till sin ursäkt på Twitter.

Hur tror du att dina potentiella väljare reagerar på att du inte vill svara på frågor om det här?

– Jag hänvisar till mitt svar på Twitter, så det är det du får, tyvärr, säger han.

Att Ann Heberlein har varit öppen med sin diagnos har inneburit att det ibland används som ett slagträ mot henne i debatten. Senast förra veckan skrev Vänsterpartiet i Vallentuna att Ann Heberleins diagnos gör ”att vi får en större förståelse för hennes beteende”.

Läs även: ”Sluta känna så förbannat mycket och börja tänka”: Ann Heberlein sätter vänstern på plats

Läs även: Filmkonsulenten väljer att slå mot psykiskt sjuka

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag