Centertoppen lämnade C på morgonen – På kvällen dök han upp på SD-scenen

  • Torsdag 10 mar 2016 2016-03-10
E-post 775

ÅNGE Centerpartiets starke man i Ånge, Erik Thunefors, lämnade partiet på morgonen under onsdagen. På kvällen dök han upp på Sverigedemokraternas scen under ett möte i Medborgarhuset i Ånge. – Jag har varit obekväm i Centerpartiet och de ville bli av med mig, berättade Thunefors från scenen.

Det var en ovanlig överraskning som väntade publiken när Sverigedemokraterna höll ett möte i Medborgarhuset i Ånge på onsdagen. Tidigare under dagen meddelade Centerpartiets gruppledare i Ånge kommunfullmäktige, Erik Thunefors, att han lämnar partiet.

– Det har varit ett ganska stort tryck på mig att lämna och då är det väl kanske bäst att göra det. Jag har kunnat sitta kvar och vänta på att bli utesluten, men det gör ju ingen glad. Då var det bättre att frivilligt lämna partiet, sade Thunefors till Sundsvalls Tidning.

Dök upp på Sverigedemokraternas scen

Samma dag, på onsdagskvällen, när Sverigedemokraterna höll ett möte i Medborgarhuset dök Thunefors oväntat upp på scenen. Där stod han bredvid Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson, partisekreteraren samt SD-topparna Mattias Karlsson och Paula Bieler.

– Jag har varit obekväm i Centerpartiet och de ville bli av med mig, förklarade Thunefors när han stod på scenen.

Bland annat sade han att han försökt påverka Centerpartiet i frågan om migration och flyktingar, speciellt vad avser kostnader. Men den linjen har inte varit framgångsrik hos Centerpartiet som istället valt att profilera sig som det parti som gärna ser en fortsatt stor invandring till Sverige. På frågan från Paula Bieler om hur det kändes att stå på scenen hos ett helt nytt parti var Thunefors tämligen avslappnad.

– Det känns bra. Det som alltid när man pratar inför några, det är lite ovant men det känns bra,  sade han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag