Charlie Weimers (SD): Är det islamistfasoner som gäller för C?

Foto: Facebook/Centerpartiet - Flickr
  • Tisdag 14 maj 2019 2019-05-14
E-post 620

DEBATT Centerns EU-parlamentariker Fredrick Federley uttalar sig grötmyndigt om att väljarna vet var han och C står i kampen om västeuropeiska liberala värden. Men Federleys höga svansföring har ingen trovärdighet efter att det gång på gång avslöjas hur islamister och islamistiska agendor infiltrerat Centerpartiet, hur förtroendevalda hyllat jihadism, hur partiet konstant blir påkommet med samröre eller infiltration av djupt antidemokratiska och västfientliga krafter, skriver Charlie Weimers (SD), kandidat till Europaparlamentet.

Fredrick Federley oroar sig för hur ”de västeuropeiska liberala värdena” hotas i EU-valet. Han deklarerade självsäkert att ”ni vet var Centerpartiet och jag står i den här kampen”. Men gör vi verkligen det? Om Federley verkligen oroas av hotet mot dessa värderingar borde han övertala sitt parti att ta avstånd från islamister vars mest kännetecknande karaktärsdrag är just markeringen mot västeuropeiska liberala värden.

Centerpartiet uteslöt nämndemän som stod anklagad för hustrumisshandel i Solna tingsrätt och lovade ”se över rutiner och processer för att säkerställa” och att kandidater ”verkligen står för centerpartistiska värderingar.” Detta löfte bryts i EU-valets desperata röstjakt. Istället för att stå upp för europeiska värderingar och ta den ideologiska kampen med radikala islamister så försöker Centerpartiet använda islamisterna för att fiska röster.

Rebecca Uvell har avslöjat att Abir Al-Sahlani, en av centerpartiets toppkandidater i EU-valet, bjuder in islamister till riksdagsseminarium om ”afrofobi och islamofobi.” På talarlistan som exponerats av Carina Hägg finns Rashid Musa och Maimuna Adullahi, personer som utmanar västeuropeiska liberala värderingar.

Med Centerpartiets högstämda tal i åtanke förutsätter jag att partiet läst rapporten som docent Aje Carlbom skrev för Myndigheten för Samhällsskydd och Beredskap (MSB) förra året. Enligt Carlbom används begreppet ”islamofobi” för att tysta kritisk diskussion om islamiska idéer. En form av ”aktivistisk informationspåverkan” som möjliggör för islamister att avfärda kritiker genom kritik av person istället för att möta sakargumenten.

Abdullhai är enligt Uvell ”samma person som stämmer Soffan Hermansson i Göteborg för att hon vägrat ge henne och Kitimbwa Sabunis fru Fatima Doubakil en plattform för sin identitetspolitiska islamistiska extremism.” Hon har skrivit rapporter åt Ibn Rushd som använder islamofobi som ett slagträ mot de som haft mod att offentligt diskutera Islamiska staten (IS), dess ideologi och rekryteringsmetoder. Detta är en ytterst viktig samhällsdebatt som islamister försökt strypa i sin linda.

Rashid Musa är ordförande för Sveriges Unga Muslimer (SUM), som riskerade att bli av med statsbidragen efter att kopplingar mellan förtroendevalda och våldsbejakande islamism uppdagades. Förtroendevalda har anslutit sig till Islamiska staten samt spridit och hyllat jihadismen offentligt. Musa har försökt stoppa anti-terrorlagstiftning han stämplat som ”rasistisk.” Om vår slappa svenska motsvarighet är rasistisk leds jag till slutsatsen att Irak som har stenhårda terrorlagar är världsledande på rasism.

Journalisten och författaren Magnus Sandelin och Stiftelsen Doku har beskrivit hur SUM-föreningar vid många tillfällen bjudit in antisemiter, homofober och föreläsare som stödjer terrorism. Forskaren Magnus Ranstorp har belyst samarbetet mellan Rashid Musa och CageUK, en antisemitisk organisation vars ledarskap hyllat IS-terrorister och Anwar al-Awlaki, en av jihadismens främste ideologer.

Jag förundras över att Centerpartiet bjudit in västfientliga talare till Sveriges riksdag. Centerpartiet legitimerar och ger en plattform åt radikala islamister som attackerar samma värderingar ni säger er vilja försvara. Hur många skattefinansierade weekendsemestrar till Bryssel planerar Centerpartiets potentiella Europaparlamentariker Abir Al-Sahlani ordna för islamister, klanhövdingar och Israelhatare?

Om debattören

Charlie Weimers är kandidat till Europaparlamentet för SD

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag