Chihuahua-hundar sätter skräck i stad

Bild: ENTRERIOS16/CC BY-SA 4.0,
  • Onsdag 13 apr 2022 2022-04-13
E-post 276

Två aggressiva chihuahuahundar sätter skräck i den brittiska staden Corsham, rapporterar Metro UK. Trots att den mexikanska chihuahuan är en mycket liten ras, som väger mellan 1 och 3 kilo, har de aggressiva hundarna gett sig på och skrämt betydligt större hundar i staden.

– Jag fick ett samtal från en invånare som hade ett väldigt obehagligt möte med två hundar som var okopplade, säger rådman Ruth Hopkinson till Metro Uk.

Enligt Hopkinson var den attackerade hunden en schäfer som tidigare varit polishund, men hon inskärper att ”en hunds storlek speglar inte deras aggressivitet”.

En annan ägare ska ha promenerat med två 30-kiloshundar som angrepps av den aggressiva duon, som läkaren Jeffrey O’Dwyer beskriver som ”mexikanska huliganer”.

Från stadsfullmäktiges sida är man orolig för att aggressiva och lösspringande hundar ska störa uppfödningen av lamm i området, och Ruth Hopkinson utfärdar därför en varning som även är giltig för svenska läsare.

– Om man är i fårhagar ska man hålla sig på stigarna och ha hundar kopplade. Hundarna kanske ”leker” med det är inte så fåren ser det. Om de skräms kan tackan separeras från lammet och – i och med att de inte är så smarta djur – kanske de inte hittar varandra, och det leder till att lammen dör.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag