Christian Westling väntas också uteslutas ur Sverigedemokraterna

Här är brevet som Christian Westling fått från partiets medlemsutskott. Foto: Privat
  • Onsdag 8 apr 2015 2015-04-08
E-post 69

STOCKHOLM Idag bekräftar även Christian Westling att han kommer att uteslutas ur Sverigedemokraterna. Westling är tidigare känd för att vara en av tre personer som syntes i en video där man beväpnade sig med järnrör i centrala Stockholm. – Man trodde mer om detta parti. Att ens snart 10-åriga engagemang skulle värderas mer än så här, säger Westling till Nyheter Idag.

På onsdagskvällen bekräftar Christian Westling att han också väntas bli utesluten ur Sverigedemokraterna. I en status på Facebook publicerar han en bild på ett brev som han fått hemskickat från partiets medlemsutskott. Westling har tidigare uppmärksammats i medier för sin medverkan i en film som visar Westling, riksdagsledamoten Kent Ekeroth och Erik Almqvist beväpna sig med järnrör i centrala Stockholm.

– Beklämmande. Man trodde mer om detta parti. Att ens snart 10-åriga engagemang skulle värderas mer än så här. Allt vad man gjort och offrat spottas på för att man stödjer en annan kandidat än den partiledningen backar upp, säger Westling till Nyheter Idag.

Du tror inte det kan finnas annat som grund för uteslutningsärendet?

– Nej, i så fall skulle de nämnt det. Och då vi är ett 20-30-tal som har fått exakt samma brev där den gemensamma faktorn är att vi stödjer Hahne så är det uppenbart.

Vad ska du göra om du blir utesluten?

– Inte så mycket att göra. Hoppas att bra människor, de som inte blir uteslutna, en dag kan styra upp detta parti, avslutar Westling för Nyheter Idag.

Tidigare kunde Nyheter Idag avslöja att SDU-topparna William Hahne och Gustav Kasselstrand väntas uteslutas ur Sverigedemokraterna tillsammans med en rad andra personer. En källa till Nyheter Idag med god insyn i partiet beskrev det som ”massuteslutningar”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag