Cissi Wallin rasar mot TV4: ”Han får sitta där utan att behöva svara på kritiska frågor”

  • Lördag 5 maj 2018 2018-05-05
E-post 476

STOCKHOLM Carl Adam Tillberg har misshandlat kvinnor i 15 års tid. I TV4:s Nyhetsmorgon pratade han om sitt mörka förflutna – och hur han vill hjälpa andra undvika samma öde. Medieprofilen Cissi Wallin såg programmet med avsky: ”TV4 avbokar alltså mig eftersom jag är under utredning för grovt förtal. Men de låter en man som senast nu i december dömdes för olaga hot och hemfridsbrott mot kvinnor bre ut sig i sin morgonsoffa”, säger hon. 

I TV4:s morgonsoffa förra lördagen intervjuades dömde brottslingen Carl Adam Tillberg, 30. Han avslöjar att han sedan 15-årsåldern misshandlat sina tidigare flickvänner. Han berättar även om sitt alkohol- och narkotikamissbruk.

– Jag har valt att gå ut offentligt med det här för att jag inte hade känt mig hel annars. Då är det en hemlighet som jag går och bär på som kan dyka upp när som helst i alla möjliga sammanhang, säger Carl Adam Tillberg till Expressen.

– Jag har en ambition om att hjälpa andra. Hade jag kunnat läsa, se eller höra om en man som har samma bagage som jag så hade jag kanske fått en väckarklocka tidigare.

Riskerar två års fängelse

Medieprofilen Cissi Wallin, som utreds för grovt förtal efter att ha gått ut med vem som drogade och våldtog henne 2006, blev förbannad när hon såg programmet.

”TV4 avbokar alltså mig eftersom jag är under utredning för brott (grovt förtal) för att öppet ha berättat om vem som drogade och våldtog mig. Men TV4 låter en man som senast nu i december dömdes för olaga hot och hemfridsbrott (mot kvinnor) bre ut sig i sin morgonsoffa. Han är även dömd för sexköp och grovt rattfylleri och har öppet berättat om hur han i 15 (!) års tid våldtagit och misshandlat kvinnor, utan att bli dömd för det. Och han får sitta där utan att ens behöva svara på särskilt kritiska frågor. Han blir rentav hyllad som en insiktsfull mansförebild”, skriver Cissi Wallin på Instagram och fortsätter:

”Kan vi låta det sjunka in en stund. För övrigt: jag kan få två års fängelse, för grovt förtal. Ska vi gissa på att Malou von Sivers plötsligt ber om en ’exklusiv intervju’ då?”

I ett mejl till Nyheter24 har Carl Adam Tillberg svarat på Cissi Wallins och övrigas massiva kritikstorm efter programmet.

”Att medverkan skulle få mycket kritik var jag fullt medveten om och ingick också i de avvägningar jag gjorde inför medverkan. Det tycker jag bara är bra! En diskussion behövs! Dock blev jag tvungen att stänga ner mina sociala medier på grund av att jag inte såg att en diskussion kunde tas längre då många inte bekymrar sig med att läsa tidigare inlägg och kommentarer och antagligen inte är så intresserade att diskutera sakfrågan utan mig som enskild person.”

Nyheter Idag söker Cissi Wallin för en kommentar.

Prova PLUS för 349 kronor i ett halvår. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag