Civil polisbil körde in i folksamling i samband med bråk – ”Minst två skadade”

En av bilderna från platsen som laddats upp på Twitter av användaren @micke_eriksson
  • Torsdag 30 apr 2015 2015-04-30
E-post 30

STOCKHOLM Vittnen berättar på Twitter att en civil polisbil kört in i en större folkmassa på medborgarplatsen i centrala Stockholm. Ambulanser och vårdpersonal är på plats och tar hand om skadade. ”Ungdomar på marken, eventuellt svårt skadade”, twittrar en person som laddar upp bilder från platsen.

Enligt flera personer på det sociala mediet Twitter har en civil polisbil kört in i en folkmassa i hög fart på medborgarplatsen i centrala Stockholm. Även SVT rapporterar om händelsen och där berättar Micke Eriksson som är på platsen att minst två personer är skadade.

– Det ligger minst två skadade på marken. Jag såg dem själv. Åtminstone en av dem är svårt skadad, han hade en sådan där nackkudde, säger han till SVT.

På bilden han laddat upp på twitter syns hur ambulanspersonal försöker ta hand om skadade personer på marken.

Klockan 19.00 uppdaterar polisen sin hemsida med anledning av händelsen. Där skriver de att flera personer ringt in och rapporterat att ett bråk med mellan 10 och 100 personer inblandade ska ha ägt rum på medborgarplatsen. I samband med detta har en civil polisbil kört till platsen men ej fått stopp på bilen utan istället kört på personer. Polisen meddelar att totalt fyra personer är förda till sjukhus.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag