Clarion i Östersund avbokar SD från konferens UPPDATERAD

Foto: Google
  • Fredag 20 Dec 2019 2019-12-20
E-post 8838

ÖSTERSUND Sverigedemokraterna i Jämtland/Härjedalen skulle hålla en endagskonferens på Clarion Hotel i Östersund. Men nu har partiet avbokats av hotellet. – Det är ett otroligt pinsamt agerande från åtminstone den lokala ledningen i Östersund, säger Henrik Gustafsson, presschef hos Sverigedemokraterna. UPPDATERAD ARTIKEL.

Sverigedemokraternas distrikt Jämtland och Härjedalen hade bokat in sig på en endagskonferens på Clarion Hotel i centrala Östersund. Men nyss kom beskedet – konferensen är avbokad.

– Clarion har uppgett att man har ett samarbete med Pride och att man därför inte vill boka oss, säger Oskar Cavalli-Björkman, pressassistent.

Henrik Gustafsson är presschef hos Sverigedemokraterna. Han ställer sig frågande till Clarion Hotels agerande.

– Det hela låter extremt tramsigt. Att man skulle låta en intresseorganisation styra vilka som får göra bokningar. Det är skämmigt för åtminstone den lokala ledningen i Östersund. Sedan vet jag inte om det här är något som även gäller övriga Sverige, säger Gustafsson.

Har ni varit med om något liknande med Clarion Hotel i övriga Sverige?

– Nej, inte vad jag kan komma på under de senaste tio åren i varje fall. Vi har varje år konferenser runt om i landet och bokar då ofta rum på flera olika hotell där vi håller till.

Gustafsson säger att han varje år hanterar ett antal hotellbokningar för Sverigedemokraternas räkning.

– Om det visar sig att det här är en policy från Clarion så kommer inte jag att boka rum där, säger han.

Norske affärsmannen Petter Stordalen äger Nordic Choice Hotels.

Kenneth Hultgren är presskontakt för Nordic Choice Hotels. Han är tydlig.

– Ibland blir det fel och då får man krypa till korset och be om ursäkt och det gör vi självklart en sån här gång, säger han.

Nordic Choice Hotels policy är att alla lagliga organisationer och företag är välkomna.
– Den reservation vi lägger in är om det skulle äventyra säkerhet för gäster. Men det är inte aktuellt i det här fallet. Här har det blivit fel, säger Hultgren och fortsätter:

– De är naturligtvis välkomna med sitt möte på Clarion. Sedan får vi vara ödmjuka och ha förståelse för att de inte längre vill vara hos oss. Men de ska veta att de är välkomna.

Byt elbolag!

Nu har Chang Frick startat upp Svensk Kärnkraft AB, ett systerbolag till Nyheter Idag. Bli elkund, då stöder du både svensk kärnkraft och Nyheter Idag.

Byt elbolag idag!

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag