Conny, 28, blåslagen efter att ha släpats efter bil i ny typ av vansinnesdåd i Malmö – ”De pratade bra svenska”

Foto: Privat
Conny skadade foten efter en "bilsläpning". Foto: Privat
  • Torsdag 10 aug 2017 2017-08-10
E-post 658

MALMÖ En fraktur i foten, skrapsår på armar ben, knän, fötter och i svanken, ett sår i bakhuvudet och tre veckors sjukskrivning. Det blev tacken för att 28-årige Malmöbon Conny Andersen försökt hjälpa två män att hitta i staden. Polisen utreder just nu tre liknande fall senaste dagarna.

Det var vid halv sex-tiden igår morse som Conny Andersen och hans sambo klev av tåget i Malmö.

– Jag var på väg hem från Köpenhamn och hade hoppat av tåget vid Triangeln. Så var det en bil som körde vid sidan och frågade om en vägbeskrivning. Och när jag hade gett den skulle de tacka och skaka hand, berättar Conny Andersen för Nyheter Idag.

Men istället för en vänskaplig handskakning utsattes Conny för ett livsfarligt vansinnesdåd.

– De tog fast i hela armen på mig och sedan körde de iväg, säger han.

Conny försökte springa till en början, men föll omkull och släpades ett hundratal meter efter bilen innan männen släppte honom. Han slog bakhuvudet i marken och skrapade upp hela kroppen.

Som tur var befann sig Conny då utanför akutmottagningen och en undersköterska som var ute på rast hjälpte honom in på akuten.

– Jag har en fraktur i foten, så jag blir sjukskriven i tre veckor. Sedan har jag skrapsår här och var och jag hittar fler och fler. Det är på armar, på knän, på benen och fötterna, och bak i svanken för jag trillade bakåt och slog i bakhuvudet, berättar han.

– När jag trillade från bilen ned i asfalten så dunkade jag bakhuvudet i marken.

”De pratade bra svenska”

Conny Andersen säger att han inte kände igen de två männen sedan tidigare eller haft något med dem att göra.

– Nej, inte alls, säger han.

Han uppfattade det som att männen var runt 30-årsåldern. Han förklarar också att de inte var svenskar, men att de heller inte var mörkhyade.

– De var inte mörkhyade. Det var utländskt påbrå, men jag kan inte säga exakt, berättar han.

Han säger dessutom att männen pratade svenska med honom:

– De pratade svenska, de pratade bra svenska.

Enligt Skånska Dagbladet utreder polisen ytterligare två liknande dåd som inträffade i Lund under tisdagen. Även vid de tillfällena stoppades män i 30-årsåldern av bilburna personer som frågade efter vägen.

När personerna i bilen fått förklarat för sig hur de ska köra för att hamna rätt har de räckt ut handen för att tacka, men istället tagit tag i den man som hjälpt dem och kört iväg.

– Det är ett livsfarligt agerande, och dessutom helt meningslöst, säger Joakim Nyberg, presstalesperson vid polisen i Lund till Skånska Dagbladet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag