Craig Cope, 80, sköt snabbare än rånaren: ”Jag var redo”

Rånarens kumpan vänder efter skottdramat. Bild: Riverside County Sheriff's Office
  • Onsdag 3 aug 2022 2022-08-03
E-post 482

På måndagen utsattes butiken Norco Market & Liquor i Norco, Kalifornien för ett rånförsök som slutade med att en skadskjuten rånare flydde medan han vrålade att hans arm hade blivit avskjuten. Nu berättar butikens ägaren Craig Cope, 80, om skottdramat där han sköt en beväpnad rånare och jagade hans kumpaner på flykten.

– Jag hade ett stort gevär riktat rakt mot mig. Det var antingen han eller jag och jag var lite snabbare, säger Cope till New York Post.

Läs även: Hör rånarens vrål när 80-åringen sköt snabbast: ”Han sköt av mig armen!”

Duellen fångades på butikens övervakningskameror, som visar hur rånaren kommer in i butiken med ett halvautomatiskt gevär riktat mot disken där butiksägaren står.

– Freeze, hands in the air, ropar rånaren.

Men istället för att hålla upp sina händer i luften avlossar Cope ett skott från sitt eget gevär mot rånaren, som vrålar och vänder i dörren.

Övervakningskameran utanför affären visar hur ytterligare en maskerad och beväpnad rånare kommer ut ur en BMW när han hör skottet och kumpanens vrål. Han vänder genast tillbaks till bilen, medan den skadade rånaren kommer springande, vrålandes ”Han sköt av mig armen!” flera gånger.

Cope berättar för New York Post att han förstod att något var fel när en mörk BMW SUV körde upp vid butiken istället för att ställa sig på någon av de lediga parkeringsplatserna i närheten. Att bilen backade upp mot butiken var en annan röd flagga för den kvicktänkta ägaren.

– Sedan såg jag dem komma ut ur bilen med masker och vapen. Så jag förstod vad som skulle hända. Jag visste att de var beväpnade och maskerade och på väg in, så jag var redo för dem, säger Cope.

Efter att Cope skjutit rånaren i armen flydde han ut ur butiken till flyktbilen som gav sig iväg.

– Han skrek att jag skjutit av honom armen, säger Cope.

Det var det första rånförsöket butiken utsatts för under de senaste åren, och staden Norco är annars inte ett brottsdrabbat område.

– Det är inte ett bra område för rånare. Många av de som bor här är konservativa och förmodligen beväpnade. De här killarna gjorde inte läxan, säger Cope till New York Post.

Polisen har gripit Justin Johnson, 22, från Inglewood, Jamar Williams, 27, från Los Angeles, och Davon Broadus, från Las Vegas, på ett sjukhus som misstänkta för rånet, skriver New York Post.

Den huvudmisstänkte, en 23-årig man, är kvar på sjukhuset i kritiskt men stabilt tillstånd. När han skrivs ut från sjukhuset kommer han att skickas till Robert Presley Detention Center där hans kumpaner redan sitter häktade som misstänkta för rån med en borgen satt på 500 000 dollar.

Läs även: Hjälte slog ned massmördare med stol – gav honom stryk med hans egen pistol

Läs även: Julvelrånare stoppades av vittnen – fick stryk

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag