Daesh straffar sina sexslavar genom att bränna dem levande

Redan i fjol uppmärksammades terrorstatens sexauktioner i medier världen över. Foto: Faksimil Youtube
  • Torsdag 21 maj 2015 2015-05-21
E-post 2773

SYRIEN Om du som sexslav hos Islamiska staten/Daesh vägrar att utföra männens extrema sexuella fantasier riskerar du att brännas levande. Det berättar nu FN:s generalsekreterares särskilda sändebud i frågor som rör sexuellt våld.

Samtidigt som man i Stockholm beslutat sig för att ta emot återvändande Daeshkrigare med öppna armar, på ett sätt som skulle göra de svenska affeveteranerna avundsjuka, fortsätter den muslimska terrororganisationen att mörda civilbefolkningen i Syrien och Irak.

Daeshkrigarnas förkärlek för unga sexslavar har sedan länge varit känd och många av kvinnorna som lyckats fly har kunnat berätta sina fasansfulla historier för världens medier. Nya uppgifter tyder dock på att Daesh behandlar sina offer ännu grymmare än vad man tidigare trott.

Enligt brittiska The Mirror straffar Daesh de sexslavar som, trots sin utsatthet, är modiga nog att vägra göra vad deras ”ägare” vill. Om du, i sammanhanget, har oturen att anses vara en extra vacker oskuld kan du tvingas iväg till terrororganisationens huvudsäte i Syrien, och om du där vägrar att utföra de muslimska terroristernas mest extrema sexuella fantasier riskerar du sedan att brännas levande.

Tvingas posera nakna inför potentiella slavköpare

Enligt Zainab Bangura, FN:s generalsekreterares särskilda sändebud i frågor som rör sexuellt våld, är det främst kvinnor som tillhör den yazidiska minoriteten som idag säljs som sexslavar vid Daesh människoauktioner.

Efter att de unga kvinnorna fått se sina fäder, mödrar och bröder mördade tvingas de klä av sig för att fiendesoldaterna ska kunna genomföra en oskuldsundersökning på dem. Under auktionerna tvingas de sedan ställa upp sig nakna inför de potentiella köparna.

– ISIS-ledarna får välja först, sedan är det krigarnas tur, berättar Zainab för The Mirror.

Det sexuella våldet används inte bara som vapen mot Daesh motståndare, The Mirror befarar även att terrororganisationen tjänar stora pengar på trafficking av unga kvinnor. Slutligen används också löften om sexslavar i rekryteringssyfte. Det kanske rent av är till följd av löften som dessa som våra snart återvändande Daeshkrigare lämnade Sverige från första början?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag