Dagens Nyheter blir uppläxade av Nyheter24

Om till och med Nyheter24 lyckas läxa upp en är det kanske dags att fundera? Bilden är ett montage. Foto: Faksimil nyheter24.se samt fokus.dn.se
  • Måndag 21 mar 2016 2016-03-21
E-post 225

STOCKHOLM Östermalm håller på att bli ett SD-fäste. Det kan man lätt förledas att tro om man bara läser Dagens Nyheter. Men allt fler väljer att kritiskt granska journalistiken på DN och nu har det gått så långt att den anrika publikationen blir uppläxade av Nyheter24.

Vi har sett den fejkade Carema-skandalen, den påhittade brandmannen i Boden, okritiska artikeln av Sandviken-rapporten bland några av de hårt kritiserade publiceringarna hos tidningen Dagens Nyheter. Senast publicerade DN en artikel som ger sken av att Sverigedemokraterna håller på att etablera sig starkt på Östermalm – mitt i Sveriges kapitalstinna bourgeoisie- och oligarknäste.

Men påståendet om att Östermalm skulle vara en stadsdel i Stockholm där Sverigedemokraterna har särskilt starkt stöd verkar inte stämma. Enligt valresultatet 2014 är det till och mer fler som röstar SD på Södermalm än på Östermalm, siffror som vem som helst med enkelhet kan kontrollera.

Kritiken mot Dagens Nyheter har nu gått så långt att till och med skvallertabloiden Nyheter24 publicerar en artikel som går till attack mot DN.

”Det verkar onekligen som att Dagens Nyheter varit lite väl snabba att dra slutsatser om Sverigedemokraternas framgångar på Östermalm. Statistiken från 2014 pekar snarare på att Östermalm är och tycks förbli Moderaternas starkaste fäste, och att Sverigedemokraterna fortsatt har det ganska svårt att slå igenom där”, konstaterar Nyheter24 efter en en förhållandevis enkel faktakoll.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag