Dagestans ledare rasar mot ryssen: Förbannade idioter!

Bild: Faksimil Twitter
  • Fredag 30 sep 2022 2022-09-30
E-post 99

Det mullrar i den ryska delrepubliken Dagestan, som ligger i det oroliga Kaukasus-området, granne med Tjetjenien, Georgien och Azerbaijan. Nyligen har flera filmer spridits som visar hur invånare angriper polis i protest mot den pågående ryska mobiliseringen, och på torsdagen spreds en film där Dagestans ledare Segei Melikov skällde ut de som ansvarar för mobiliseringen. 

På filmen, som publicerats på Twitter av BBC-journalisten Francis Scarr, visar Melikov upp ett filmklipp som visar hur rekryterare kör omkring i staden Derbent och uppmanar via högtalare ”alla män” i staden att infinna sig för mönstring.

– Vilka förbannade idioter! utbrister Melikov.

– Är ni fullständiga fårskallar? Vem auktoriserade dem att åka runt i staden? Det är inget mindre än spridande av falsk information!

Läs även: Ryssland får stryk – nu mobiliserar Putin

Nyligen har filmer spridits som visar hur invånare i Dagestan protesterar mot mobiliseringen, och i flera fall går till angrepp mot polis.

Enligt BBC är Dagestan den region i Ryssland som drabbats hårdast av militära förluster i det pågående kriget i Ukraina.

Även i resten av Ryssland har kritiken mot den kaotiska mobiliseringen varit hård, och på torsdagen gick Vladimir Putin ut med att de misstag som skett under mobiliseringen ska korrigeras, och att de personer som felaktigt mobiliseras ska skickas hem.

Läs även: Uppgift: Seriemördare och en kannibal – här är Putins rekryter till kriget

Läs även: Rapport: SD mest Rysslandskritiska partiet i Europaparlamentet

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag