Dan Eliasson toppar ”elefantkyrkogårdens” löneliga

Bild: Arild Vågen/CC BY-SA 4.0/Nyheter Idag
  • Onsdag 27 jan 2021 2021-01-27
E-post 1560

SVERIGE Dan Eliasson hamnar på den så kallade ”elefantkyrkogården” Regeringskansliet, där många avskedade generaldirektörer tidigare hamnat. Eliasson kommer behålla sin titel och månadslön på 162 500 kronor, vilket gör honom till den bäst betalde av sammanlagt sju tidigare myndighetschefer på Regeringskansliet. Men enligt Johan Westerholm, som förutspådde Eliassons placering, kommer han inte att rulla tummarna.

– Jag tror att man underskattar hans juridiska kompetens, säger Johan Westerholm till Nyheter Idag.

MSB:s generaldirektör Dan Eliasson avgick efter att det avslöjats att han åkt på en nöjesresa till Gran Canaria över julhelgen, trots de skärpta råden från regeringen och Folkhälsomyndigheten.

Läs även: Bögklubbens missnöje efter Dan Eliassons besök på Gran Canaria: ”Dricksar dåligt”

Nu står det klart att Eliasson fått ett nytt arbete med bibehållen titel och lön på Regeringskansliet – en placering även är känd som ”elefantkyrkogården” på grund av att så många avskedade myndighetschefer hamnar där. Dan Eliasson kommer arbeta på Regeringskansliet med bibehållen titel och lön fram till slutet av 2022.

Bli PLUS-medlem och läs hela artikeln:

– Elefantkyrkogårdens tungviktare: hela listan med löner

– Skandalplaceringarna Ann-Marie Begler och Maria Ågren

– Inget rulla tummarna för Eliasson enligt Westerholm.

– ”Har verkligen utnyttjat den roll och de möjligheter generaldirektörers självständighet ger”

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag