Dansk socialdemokrat uppmanar svenskar att rösta SD: ”Invandring döden för den svenska välfärden”

Stefan Löfven. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 28 aug 2018 2018-08-28
E-post 1921

DANMARK I ett öppet brev till Stefan Löfven i den danska tidningen Berlingske uppmanar en socialdemokratis lokalpolitiker svenska väljare att rösta på Sverigedemokraterna. Anledningen är att de svenska socialdemokraterna inte tar utmaningarna med invandring och integration på tillräckligt allvar.

Brevet vänder sig direkt till den svenska partiledaren och statsministern och inleds med ett ”Kære Stefan Löfven”. Brevskrivaren, Jarl Feyrling, går sedan vidare till att beskriva de skillnader som finns mellan danska och svenska socialdemokrater – som handlar om synen på invandring. En fråga Feyrling anser avgörande för ”utvecklingen eller avvecklingen” av den nordiska välfärdsmodellen.

Feyrling berättar om hur han besökte en svensk kongress för socialdemokratiska studenter, och blev ansatt av svenska partikamrater som ville veta hur det var att vara medlem av ett rasistiskt parti och bo i ett rasistiskt land. Feyrling noterade också hur man på kongressen enbart talade om invandringen som en välsignelse och vinstaffär, och inte tog upp några avigsidor. Därefter konstaterar Feyrling att över en halv miljon människor migrerat till Sverige mellan tidpunkten för kongressen och 2016.

Döden för den svenska välfärdsstaten

Feyrling menar att varken Löfven eller de svenska socialdemokraterna tar problemen som finns med invandring på tillräckligt allvar, och tar bland annat upp hur den svenska riksdagsmannen Olle Thorell jämför kriminaliteten i Malmö med kriminaliteten i St Louis, en av USA:s mest våldsamma städer.

Feyrling avslutar med att hävda att om integration och invandring inte utnyttjas bättre kommer detta bli döden för den svenska välfärdsstaten, då den bygger på en solidarisk vilja att betala skatt som försvinner med för stor invandring och för dålig integration. Om inte socialdemokraterna ändrar kurs i frågan, menar Feyrling att svenskarna istället borde rösta på Sverigedemokraterna.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag