Danske politikern: ”Om vi skulle bli som Sverige vore det en katastrof”

Søren Pape Poulsen. Foto: SVT Play
  • Fredag 11 jun 2021 2021-06-11
E-post 587

SVERIGE Sverige har blivit ett skräckexempel för danskarna som till varje pris vill undvika ”svenska förhållanden”. Det berättar den tidigare justitieministern Søren Pape Poulsen för SVT.
– Om vi skulle bli lite som Sverige vore det en katastrof, säger han.

Søren Pape Poulsen är partiledare för De Konservative och var tidigare justitieminister i Danmark. Han intervjuas i SVT:s ”Politikbyrån” som nyligen hade ett program om den svenska gängkriminaliteten.

Søren Pape Poulsen sägs ligga bakom tuffa åtgärder som har lett till att skjutningarna har minskat i Danmark.

– Jag vill inte vara oförskämd, men jag vill också säga sanningen om hur vi diskuterar detta i Danmark. När vi debatterar invandring och kriminalpolitik säger vi alltid: ”Vi vill inte ha svenska förhållanden.”

– Vi ser Sverige som det värsta exemplet, säger ex-ministern som tycker att Sverige bör ta efter Danmark.

Pape Poulsen berättar att han för ett tag sedan besökte Sverige på inbjudan av Moderaterna. Där träffade han en journalist som ställde en fråga om att en minister hade sagt att det kanske fanns en koppling mellan hög invandring och brottslighet.

– Jag var oförskämd och började skratta under intervjun. Jag sade: ”Hur kan ni ens ha den debatten?”

– Det är uppenbart för en blind man som kan känna med sin käpp att det är ett stort, stort problem. Men jag vet att det finns mycket politisk korrekthet i Sverige. Jag förstår helt enkelt inte varför ni inte bara säger som det är.

Pape Poulsen är orolig för att de svenska problemen ska röra sig över gränsen till Danmark.

– När du har ett svenskt pass är det bara att åka till Danmark… Jag vet att det jag säger kanske är kontroversiellt, men jag tror att många danskar oroas av det här. Om vi skulle bli lite som Sverige vore det en katastrof.

Läs även: Man åtalas för attacker mot polis – ville visa utomjordingar

Läs även: Bröder döms för misshandel av tonårstjej på öppen gata

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag