Hela denna artikel är en annons

Därför är det viktigt att jämföra när du ska låna

  • Söndag 23 apr 2023 2023-04-23
E-post 0

Om du har bestämt dig för att ta ett lån, så är det viktigt att du ser till att jämföra. Olika lån har olika villkor samt att det även kan variera en hel del i ränta. Ett bra sätt att jämföra på, det är att gå via LoanScouter. För då behöver du inte göra jämförelsen på egen hand. Dock är det en annan sak du bör göra allra först och det är att tänka till om du verkligen behöver ett lån överhuvudtaget. Vad är det som du har tänkt att lägga dessa lånepengar på? Så kallade onödiga lån, det är den typen av lån där du lånar för att köpa något. Det kallas oftast för konsumtionslån.

Vad för lån bör du ta?

Idag finns det olika typer av lån du måste ta ställning till. Den största skillnaden är om det är ett lån med säkerhet eller ett lån utan säkerhet. De vanligaste lånen idag är just de utan säkerhet. Dessa i sig kan dock variera i summa att låna, kostnad att låna och räntekostnader. Inom lån utan säkerhet finns privatlån, sms lån och snabblån.

Lån med säkerhet innebär att du måste ha någon form av säkerhet för att få låna, som ett hus. Ett bolån är just ett lån med säkerhet. Detta beror på att dessa lån är oftast på större belopp och det gör att banken i sig vill ha en säkerhet.

Så påverkar du räntan

Om du har bestämt dig för en viss typ av lån, så är det viktigt att se över detta med räntan. Det är just det som i slutändan kan göra ett lån riktigt dyrt. Dock går detta att påverka. Dels då genom valet av bank men även lånebelopp och återbetalningstid kan påverka. Dessutom så påverkar din kreditvärdighet vad du får i räntekostnad.

Ett samlingslån kan förbättra din kreditvärdighet

En form av lån som kan göra att din kreditvärdighet på sikt förbättras, det är ett så kallat samlingslån. Om du sedan innan har sms lån och andra små lån och krediter, så kan ett samlingslån ta bort dessa. Det eftersom att ett samlingslån är ett lån på ett större belopp som ska täcka de lån du redan har så att säga. Fördelen med ett samlingslån är att det har oftast en bra mycket lägre ränta än vad dina tidigare små lån och krediter har.

Hela denna artikel är en annons

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag