Därför vill S ha imamer i skolan: ”Logisk konsekvens”

Johan Westerholm Foto: Mikael Willmarsgård
  • Måndag 26 Nov 2018 2018-11-26
E-post 2076

STOCKHOLM S-prästen Anna Karin Hammar vill släppa in imamer och präster i skolans undervisningen. Johan Westerholm, ansvarig utgivare för Ledarsidorna, är inte förvånad utan säger att det handlar om en politisk rörelse inom socialdemokratin. – Det är postmarxistisk politisk agitation förklädd i religiösa kläder, säger han.

I en intervju i Dagen berättar Anna Karin Hammar om hur hon vill att skolan bjuder in representanter för de stora religionerna. Det kan vara en imam, en präst och en pastor. Sedan ska eleverna i samråd med föräldrarna delas upp i de religioner där de är mest hemma och får undervisning utifrån sin tro. ”Lite som hemspråksundervisningen”, skriver Dagen.

Johan Westerholm, mångårig medlem i Socialdemokraterna och ansvarig utgivare för Ledarsidorna känner igen retoriken.

– Det Anna Karin Hammar säger i den här intervjun är en logisk konsekvens av politisk och/eller profetisk diakoni. Initiativtagare till att föra in det begreppet i Svenska kyrkan var hennes bror KG Hammar, säger Westerholm.

KG Hammar var ärkebiskop i Svenska kyrkan 1997-2006. I begreppet ingår att förändra den svenska kyrkoordningen och den diakoniska verksamheten.

– Den ska anpassas till att inte vara stötande för den muslimska ordningen, säger Johan Westerholm.

Bli PLUS-medlem och läs hela artikeln där Johan Westerholm:

– kommenterar Anna Karin Hammars förhållande till judendomen

– förklarar skälet till varför delar av socialdemokratin vill släppa in religiösa ledare i skolorna

– förklarar vilka grupperingar som är inblandade

– berättar om hur även media är utsatt för försök till påverkan

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag