Dåsig duvhök på tunnelbaneperrong i Fittja hämtades av polis – Skickades till rehab

Åsa Sindeman och Agge Sjöbom tillsammans med duvhöken och en glad polisman. Foto: Privat
  • Lördag 31 okt 2015 2015-10-31
E-post 33

STOCKHOLM Under lördagen fick polis rycka ut till Fittja tunnelbanestation för att hämta en trött och dåsig örn, som senare visade sig vara en duvhök. Varför fågeln var trött och dåsig är i nuläget okänt, men den befinner sig nu på rehab. – Jag såg inga synliga skador, säger Åsa Sindeman från Svenska Djurambulansen.

Stockholmspolisen rapporterar på sin hemsida att de fick larm om en skadad örn som befann sig på plattformen på Fittja tunnelbanestation. Polisen hämtade örnen, som sen visade sig vara en duvhök när Svenska Djurambulansen undersökte fågeln.

– Jag såg inga synliga skador och den var inte särskilt undernärd heller. Så att de två teorier vi har är att den har fått en smäll av något slag. Den kan ha ätit på tunnelbanespåret och fått en smäll av ett tåg, det är en teori, förklarar Åsa Sindeman från Svenska Djurambulansen för Nyheter Idag.

Av allt att döma har inte fågeln några allvarliga skador, men varför den befann sig på tunnelbaneperrongen och var trött och dåsig är fortfarande inte känt. Den kan ha fått i sig något giftigt, funderar Sindeman.

– En annan teori är att den har fått i sig något gift av något slag. Den var väldigt loj, alltså att den var för lugn. Jag hittade inga benbrott eller några sår. Eller spår efter hjärnblödning, det kunde jag inte heller se, ögonen fungerade bra och så.

Efter kontroll transporterade svenska djurambulansen fågeln till viltrehab. Där får den vila upp sig och bli frisk igen innan den släpps ut i naturen igen.

Vill du hjälpa Svenska Djurambulansen att rädda fler dåsiga fåglar på Stockholms tunnelbaneperronger kan du ge ett bidrag med Swish på nummer 123 618 82 47.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag