Dave Rubin: Yttrandefriheten har aldrig varit svagare i USA

Dave Rubin Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 29 jan 2021 2021-01-29
E-post 359

KALIFORNIEN Det spelar ingen roll vad man anser om Donald Trump som person. Att en rad olika Big Tech-bolag tillsammans kunde koordinera och ta bort USA:s president från alla plattformar borde göra alla oroliga. Det menar amerikanske programledaren och entreprenören Dave Rubin. – Det här är vår tids strid, säger Rubin i en intervju med Nyheter Idags Pelle Zackrisson.

I en längre intervju med Nyheter Idag kommenterar Dave Rubin hur han anser att yttrandefriheten är satt under press av stora sociala medieplattformar som Facebook, Google och Twitter.

– Yttrandefrihet som idé, som princip är nog i sitt svagaste tillstånd sedan [USA] grundades. USA:s grundlagsfäder hade den briljanta idén att skriva Bill of Rights (grundlagsfästa rättigheter) och det första tillägget som säger att staten inte kan ta din yttrandefrihet ifrån dig, säger Dave Rubin.

– Sedan grundandet av USA för över 250 år sedan så är attackerna mot yttrandefriheten den farligaste någonsin på grund av det element som Big Tech för med sig, säger Dave Rubin.

– Det verkliga hotet mot yttrandefrihet och utbyte av idéer kommer från att det finns tre-fyra gigantiska företag som har möjlighet att bestämma vem och vad som får sägas. I en koordinerad insats plockade de bort USA:s president.

Rubin berättar också om sin eget projekt, Locals.com en sociala medier-plattform med en Patreon-liknande prenumerationsfunktion.

Andra ämnen i intervjun:

Den libertarianske ikonen Ron Paul, hur det Demokratiska partiet valt identitetspolitiken före traditionell politik, Bidens chanser att ena USA och hur vi hamnat i en era med digitala bokbål.

Köp Dave Rubins bok ”Don’t burn this book” som inbunden eller som e-bok.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag