”De anser att justitieministern gör ett bra jobb”

Foto: Pressbild Liberalerna Magnus Fröderberg/Nyheter Idag
  • Onsdag 13 Nov 2019 2019-11-13
E-post 1861

STOCKHOLM Omröstningen på fredag om misstroende för justitieminister Morgan Johansson visar på ett nytt politiskt landskap med ett block med socialistiska och socialliberala partier. Det säger Jimmie Åkessons stabschef Mikael Eriksson efter dagens partiledardebatt. – Man kan bara beklaga att både C och L åter igen avser rädda regeringen Löfven, säger han.

Omröstningen om misstroendeförklaring mot justitieminister Morgan Johansson kommer att ske på fredag meddelade talmannen Andreas Norlén under onsdagens partiledardebatt.

KD och M har meddelat att man kommer ställa sig bakom en misstroendeförklaring.

– Det är en viktig markering att en samlad opposition anser att justitieminister Morgan Johansson har misslyckats och bör få sparken, säger Mikael Eriksson, stabschef hos Jimmie Åkesson.

Både C och L meddelade under tisdagen att de inte kommer att rösta för misstroende. Nyamko Sabuni sade att Morgan Johansson inte gjort något fel.

– Man kan bara beklaga att både C och L åter igen avser rädda regeringen Löfven. Det  kan bara tolkas som att de anser att justitieministern gör ett bra jobb. Trots all kriminalitet och otrygghet i samhället. Det är faktiskt sanslöst, säger Mikael Eriksson.

– Det nya politiska landskapet blir allt tydligare med ett vänsterliberalt block bestående av V, S, MP, C och L, som står mot oss i den konservativa oppositionen.

Bli prenumerant

Det är många som läser Nyheter Idag, men bara några tusen som prenumererar.

Om du tycker att det vi gör behövs, att det är viktigt med en alternativ röst i Mediesverige, bli prenumerant.

Vass journalistik kostar. Om inte någon är beredd att betala för den kan den försvinna i morgon.

Bli PLUS-medlem

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag