De förnedrar hemlösa med ”selfies”

Foto: Faksimil twitter via www.vice.com
  • Tisdag 11 feb 2014 2014-02-11
E-post 0

KLASSFÖRAKT I USA har en ny trend dykt upp där ungdomar förnedrar hemlösa människor genom att ta såkallade ”selfies” med sig själva och uteliggare. I finanskrisens spår är klasskillnaderna större än på mycket länge i USA, där de mindre lyckligt lottade nu hånas offentligt.

Det är Brian Merchant på sajten vice.com som rapporterar om den nya trenden där hemlösa och utslagna människor hånas på internet. Ungdomarna använder sociala medier som facebook och instagram för dela med sig av de kränkande bilderna. I ett reportage på sajten salon.com förklarar D. Watkins att många människor idag är så fattiga att de helt enkelt står utanför den verklighet internetanvändare är vana vid. De flesta av dessa människor har ingen aning om vad en selfie är.

På ett närapå utstuderat sätt blir nu en del av de hemlösa och utslagna människorna en del av den verklighet som råder på internet, själva ovetandes om det. Flera människor är upprörda över att man hånar hemlösa genom att ta kränkande selfies. I en kommentar på sajten vice.com skriver Aliceann Marquiess,

-Perfekta kandidater att testa mediciner på. Och då pratar jag inte om de hemlösa.

Nedan ser du ytterligare kränkande bilder som sajten vice.com publicerar.

homeless1

Ovan ligger en utslagen man på marken samtidigt som ett en grupp ungdomar hånar honom på bild.

homeless2

Flera av de hemlösa och utslagna människorna som hamnar på bild vet inte själva om att de fotograferas.

homeless3

I spåren efter finanskrisen är allt fler människor utblottade i USA. Detta hånas nu av ungdomar som har det betydligt bättre ställt.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag