”De små rädda skithögarna”: Bard ”kräks” på kritikerna som vill få honom avbokad

Flera personer protesterar mot Studentafton i Lund där Bard är inbjuden talare.
  • Lördag 4 Nov 2017 2017-11-04
E-post 1585

LUND ”Alexander Bards åsikter är ett direkt hot mot många människor”, skriver Cecilia Samuelsson på Studentafton i Lunds Facebooksida där det annonseras att Bard bjuds in som talare. Och hon är långt ifrån ensam om att protestera. Men Bard går till motattack mot kritikerna. – De är fan ens inte värda att kommentera, vilka kräk! utbrister Bard när Nyheter Idag talar med honom.

Den 8 november klockan 19 arrangera studentafton i Lund på Grand Hotel i samma stad. Inbjuden talare är artisten och debattören Alexander Bard som ska tala på temat ”Digital Revolution – Ett Paradigmskifte”. Enligt presentationen på Studentaftons Facebooksida handlar talet bland annat om ”hur det digitala utanförskapet relaterar till politiska strömningar i vår omvärld”.

Men alla är inte imponerade av att Bard bjuds in som talare. I kommentarsfältet på Studentaftons Facebooksida har flera personer framfört kraftiga invändningar. Flera kräver till och med att Bard ska avbokas.

”Alexander Bards åsikter är ett direkt hot mot många människor – det ska till ett jäkla privilegium att bara kunna bortse från det”, skriver Cecilia Samuelsson som menar att Bard är rasist, sexist och tystar kvinnor som utsatts för sexuella övergrepp.

Samma linje är även Yusra Imsheiel inne på. Hon går så långt att hon indirekt menar att Studentafton stödjer lagbrott. ”Detta innebär ju att ni indirekt stödjer yttrandet av nazistiska, rasistiska, sexistiska och andra eventuella uttalanden som bryter mot de svenska lagarna. Vem blir nästa person att bjuda in Al-Assad, Breivik, Abu-Bakr, Ekeroth?” frågar hon retoriskt i kommentarsfältet.

I kommentarsfältet skriven även Anna Stohr att det är ”oansvarigt” att ”släppa fram de förlegade åsikter Bard ofta förknippats med”.

Bard slår tillbaka: ”De små rädda skithögarna”

När Nyheter Idag når Alexander Bard över telefon på lördagen är han vid gott humör fram tills vi nämner den kritik som framförs mot honom. Då ilsknar han snabbt till och totalsågar de kritiker som tycker att han ska avbokas från Studentafton i Lund.

– Jag har ingenting att kommentera om det. Det är utsålt. Jag tackar för reklamen. Jag älskar studentafton i Lund, jag kommer åka dit och hålla en rungande föreläsning.

Det finns tjejer som klagar, en som säger att du är ett…

– Jag bryr mig inte! Jag har mycket viktigare saker i mitt liv än att lyssna på de idioterna. Yttrandefriheten går före allt. De jävlarna klarar ens inte av yttrandefrihet. De är fan inte ens värda att kommentera. Vilka kräk.

– Den som inte klarar yttrandefrihet är fan ens inte värd att ha en röst.

De är inte värda att ha en röst?

– Nej, jag tycker de är skräp. Jag bryr mig inte om de små rädda skithögarna. Om de ens inte tål yttrandefrihet då får man kräkas på dom tycker jag. Yttrandefriheten är nummer ett i ett civiliserat samhälle. Att stoppa mig från att tala är ju bara så jävla vansinnigt, vilka jävla dårar.

– Jag har ingen respekt för dom alls, jag tycker dom är skräp, dundrar Bard i telefonen innan samtalet avslutas.

Ska vem som helst kunna bjudas in som talare?
6114 röster (se resultat)

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag