DEBATT: Helle Klein relativiserar terror

Foto: Vogler/Creative Commons
  • Fredag 13 nov 2020 2020-11-13
E-post

I avgrundsvänsterns värld rättfärdigas våld och terror om den har ”rätt” vänstervriden ideologisk stämpel. Charlatanerna avslöjar sig ständigt genom halsbrytande jämförelser och dubbla standarder. Senast genom Helle Klein, skriver Elias Saouk, debattör.

Valet i USA är nu avgjort, om än inte formellt. Men när sittande president ber domstolar granska rättssäkerheten i valresultatet, möts detta av hård kritik och likställs med den bestialiska attacken mot World Trade Center år 2001, där 2 760 oskyldiga civila miste livet.

”Att bevittna Trumps försök att krascha demokratin, är som att återuppleva hur flygplanen kör in i WTC, igen i realtid”.

Nej, uttalandet kommer inte från islamister i en avlägsen grotta i Tora Bora. Den skyldige är ingen annan än Helle Klein, före detta ledamot av SSU:s styrelse samt politisk chefredaktör i Aftonbladet. Förutom att uttalandet stinker omotiverat hat och omänsklig relativism, kastar det ljus över en märklig syn på meningsmotståndare.

Till skillnad mot den konservativa rörelsen har vänstern valt att identifiera sig med det goda i samhället. Fördränkta i högmod och dogmatism betraktas varje avvikelse från de egna idealen som antingen ondska, irrationellt eller allmän okunskap. Och i sitt försvar av det goda, legitimeras handlingar och uttalanden bortom allt vett.

Men anses samtliga meningsmotståndare som irrationella? I sin bok Vänstern & Tyranniet, förklarar Per Ahlmark förtjänstfullt vänsterns bisarra syn på terrorism, som anses rationell då den ska utgöra en måttstock på upplevd grymhet och orättvisa. Det ansågs även rationellt och legitimt av vänsterns egna kandidat Al Gore att ompröva valresultatet hos Högsta domstolen år 2000 – men däremot helt irrationellt och förkastligt när en konservativ president gör samma sak.

Men Kleins politiska logik formades trots allt under kalla kriget. Där moderpartiets umgänge med tyranner och stöd till krigsförbrytare världen över får nu gällande dubbelmoral och hyckleri att blekna i jämförelse.      

Ett av de mest bestialiska folkmord i Libanons moderna historia utspelade sig i Shouf-Bergen september 1983. När ledaren för socialistpartiet Walid Jumblatt verkställde en massaker mot 65 kristna byar.

Tre år senare, år 1986, inbjöds krigsförbrytaren själv, till 68:an på Sveavägen och utsågs till vice ordförande i Socialistinternationalen. Säpo förbjuder Jumblatt att beträda svensk mark sedan det avslöjats att han även hade ett samröre med spionen Stig Bergling. Att Kleins dubbelmoral och hyckleri även går ut på att sila mygg och svälja kameler är alldeles uppenbart.

Alltfler studier poängterar kopplingen mellan omotiverat hat eller allmän psykisk ohälsa och oetiska handlingar och uttalanden. Under vilken rubrik Kleins twittrande ska sorteras låter jag vara osagt.

Men en sak är i allafall säker.

Terrorattacker mot det fria samhället, skulle inte ske så lättvindigt, om det inte var så att terroristerna redan räknat med att det är en skock charlataner som kommer att relativisera och rationalisera deras gärningar redan dagen efter.

Om debattören

Elias Saouk debattör

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag