DEBATT: Israel har rätt att försvara sig mot terrorister

Foto: Sverigedemokraterna
  • Tisdag 18 maj 2021 2021-05-18
E-post 3994

Debatten om den pågående konflikten mellan Israel och Palestina har utvecklats till ett cyniskt spel som reducerar människor till brickor i ett PR-krig mot Israel. En part som attackeras av terrorister måste få ha rätt att försvara sig, skriver en rad företrädare från Sverigedemokraterna.

Vi ser det igen. Efter månader av palestinsk uppvigling och terrorism gentemot Israel och organiserade palestinska upplopp ser vi hur de palestinska terrorgrupperna Hamas och Islamiska jihad inlett en fullskalig och hänsynslös attack mot civila mål i Israel. En attack med över tusen urskillningslöst avfyrade raketer, vilket i sig utgör krigsbrott.

Attackerna har inneburit att Israel inte helt oväntat fått använda sina luftvärnsystem, i synnerhet sitt luftvärnsrobotsystem Iron Dome, i syfte att skydda sina invånare. När Israel slagit tillbaka genom att anfalla terrorhögkvarter, avfyrningsramper och träningsanläggningar kom genast en reaktion från den svenska vänstern, känd för att återkommande ertappas med antisemitism.

Nu riktas svidande kritik mot Israel och vi kunde därmed återigen se hur denna kritik riktar sig mot offren snarare än förövarna. Ett effektivt sätt att skyla över terror och EU-listade terrorgrupper på den palestinska sidan.

När israeliska Försvarsmakten (IDF), som ett led i sitt arbete för att följa FN-deklarationens artikel 30 informerar och förvarnar civila palestinier om kommande attacker mot Hamas-mål i Gaza, lyckas Vänsterpartiets utrikespolitiska talesperson Håkan Svenneling med konststycket att tolka varningarna som ett erkännande av folkrättsbrott. Hamas och andra terrorgrupper använder civila byggnader för att förvara sina vapen eller för raketuppskjutning, vilket återigen utgör krigsförbrytelser.

Hamas och andra terrorgrupper försöker utradera skillnaden mellan civila och militära mål genom att använda civila som mänskliga sköldar. Detta är ett cyniskt spel som reducerar människor till brickor för att vinna PR-kriget mot Israel. Därför ber IDF uttryckligen civila att förflytta sig till säkerhet. Vänsterpartiets utrikespolitiska talesperson bortser bekvämt nog från detta och antyder att Israel inte ska få försvara sig mot terroristerna – de ska bara tillåtas bli attackerade.

Bland offren för de palestinska raketattackerna finns en indisk vaktmästare och en arabisk far och hans dotter. Palestinsk terrorism är urskillningslös; den dödar såväl utlänningar som judiska och arabiska israeler. I ett sådant läge torde det finnas potential för förståelse från den svenska regeringen för vad israelerna går igenom, istället utbrister utrikesminister Ann Linde (S) att det ligger ett särskilt ansvar på de israeliska myndigheterna att agera med återhållsamhet.

Nära hälften av landets barn och gamla måste tillbringa dygnen i skyddsrum. Men Sveriges utrikesminister konstaterar då på bekvämt avstånd, likt Vänsterpartiets främsta utrikespolitiska företrädare, att Israel inte ska agera.

Vi efterlyser konsensus inom den fria världen att en part som attackerats av terrorister ska ha rätt att försvara sig. Det får inte ligga någon skuld på de obeväpnade och oskyldiga civila som nu drabbas och vi får aldrig acceptera en situation där Hamas och andra palestinska terrorgrupper tillåts använda civila palestinier som mänskliga sköldar.

Trots detta faktum ser vi hur svensk vänster, inklusive regeringen med sin ihåliga demokratioffensiv, blottar sitt förakt mot Mellanösterns främsta demokrati genom att skydda terrorgrupper från kritik. Därmed har Hamas återigen fått bevisat för sig att det lönar sig att hänsynslöst avfyra raketer, begå terrorhandlingar samt använda sig av sina civila kvinnor och barn som mänskliga sköldar.

Skamligt är bara förnamnet.

Markus Wiechel (SD) Utrikesutskottet
Björn Söder (SD) Utrikesutskottet
Sara Gille (SD) Utrikesutskottet
Mats Nordberg (SD) Utrikesutskottet
Charlie Weimers (SD) Europaparlamentets utrikesutskott

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag