DEBATT: Malmös bidragspengar till politisk islam är bensin på elden

Bilden är ett montage Foto: News Øresund - Johan Wessman CC BY 3.0/Privat
  • Tisdag 1 sep 2020 2020-09-01
E-post 3038

Malmös socialdemokrater stödjer extrem islam med miljontals kronor och samarbetar med radikala imamer som vägrar ta kvinnor i hand. Det är som att hälla bensin på lågorna i en segregerad stad. Socialdemokraternas starka kvinna i Malmö Katrin Stjernfeldt Jammeh sviker arbetarrörelsens sekulära tradition samt barns och kvinnors rättigheter. Odemokratiska föreningar borde inte få några bidrag alls, skriver Nils Littorin, partiledare för Malmölistan.

Nyligen höll Göteborgs kommun inne bidragen till studieförbundet Ibn Rushd. En anledning är att föreningens samarbetspartners har föreläsare som förkunnar att 12-13 åriga flickor som inte täcker håret kommer till helvetet.

Forskare pekar ut Ibn Rushd som tillhörande Muslimska Brödraskapets ideologiska skola. Den företräder en politisk Islam som ”uppmuntrar till ytterligare isolering från majoritetssamhällets normer och språk”.

Gång på gång har Ibn Rushd ertappats med att bjuda in homofoba och antisemitiska föreläsare som beskrivit svenska kvinnor som horor.

Men kommunalrådet i Malmö, Katrin Stjernfeldt Jammeh (S), poserade glatt på Facebook när föreningen i våras fick 800 000 extra skattekronor, utöver det årliga bidraget på 1 miljon. Stäng av skattekranen till sådana föreningar! Använd istället pengarna till kultur- och idrottsföreningar där barn i utsatta områden assimileras in i den svenska kulturen.

I Limhamn-Bunkeflo föreningsidrottar 60 procent av flickorna på högstadiet. I Rosengård är det 12 procent. Flickorna sys tidigt fast i hederskulturens passiviserande slöjor, och Socialdemokraternas bidrag rättfärdigar förtrycket.

En nära samarbetspartner till kommunen är imamen Salahuddin Barakat. Han har grundat Islamakademin vars hemsida visar små flickor iklädda slöjor. Själv menar han att Sveriges lag står i motsättning till den religiösa lagen, Sharia, där månggifte är tillåtet.

Han utmärkte sig härom året genom att vägra ta en kvinnlig studiovärd i norsk tv i hand. Är det en kvinnosyn förenlig med principerna i Malmö stads jämställdhetsarbete?

Salahuddin Barakat välkomnade polisens inskränkningar i yttrandefriheten vid den motbjudande provokationen som koranbrännaren Rasmus Paludan stod för. Religiösa känslor väger för Barakat tyngre än den grundlagsskyddade yttrandefriheten. Han har tidigare uttalat sig positivt till lagar mot blasfemi.

Med sådana vänner undrar man om Socialdemokraterna har glömt bort arbetarrörelsens pionjärer, som Axel Danielsson (1863- 1899, grundare av tidningen Arbetet i Malmö). Han kämpade och fängslades i likhet med Hjalmar Branting (ledare för S 1907-1925) för rätten att kritisera och smäda religionen.

Dessa forna ledare måst vända sig i graven när de ser utvecklingen i till exempel SSU Skåne. Gång på gång har SSU Skåne ertappats med grovt judehat och islamism.

När Socialdemokraterna för att vinna röster välkomnar sådana krafter sviker man samtidigt alla de invandrare som kommit till Sverige från religiöst förtryck i sina hemländer.

Malmö borde stå upp för det sekulära, jämställda samhället där var och en gör sin plikt och kräver sin rätt. Skattepengar borde användas till en kravfylld integration, där nyanlända måste lära sig svenska språket, ta till sig vår kultur och tidigt komma in i arbete.

Om debattören

Nils Littorin, partiledare Malmölistan

Malmölistan är ett lokalt parti som siktar på kommunvalet 2022 i Malmö.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag