DEBATT: Politiker utan ryggrad och förstånd har delat ut våra skattepengar till islamisterna

Pia Ahldén, Edward Norden, Ulf Kristersson, Stefan Löfven Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 25 feb 2021 2021-02-25
E-post 1804

Det är bra att politiker börjar bromsa flödet av svenska skattebetalares pengar till myglande föreningar som företräder politisk islam. Frågan är varför de överhuvudtaget har gett dem dessa stora summor som istället borde ha gått till våra kärnverksamheter? Kommer någon att ställas till svars? Såväl socialistiska som borgerliga partier har aktivt deltagit i att möjliggöra för islamisterna, skriver Edward Nordén och Pia Ahldén, Medborgerlig Samling.

Rapporten om att studieförbundet Ibn Rushd nekas det så kallade volym- och målgruppsbidraget från Göteborgs stad om nästan en miljon kronor slog ned igår. Det är en delseger där ett fåtal engagerade människors idoga arbete för att begränsa flödet av svenska skattebetalares pengar till mygel, islamister och olika förbund som aldrig borde ha fått en krona av våra pengar.

Just Ibn Rushd är ett förbund som återkommande har kopplats ihop med det Muslimska Brödraskapet, antisemitism, politisk islam och homofobi. De kända terrorexperterna och kännarna av politisk islam har samtliga påpekat kopplingarna och utvecklat problematiken med det offentligt.

Medborgerlig Samling har konsekvent skrivit om detta och har under samtliga år förordat att bidrag till denna typ av föreningar och organisationer ska avslutas. Inte förrän nu börjar bidragskranarna dras åt.

Vi har yttrandefrihet, åsiktsfrihet, mötesfrihet, föreningsfrihet och religionsfrihet som inte ska inskränkas. Föreningar med åsikter som har andra åsikter och värderingar ska inte förbjudas. Men det är på inget vis en rimlig rättighet att svenska skattebetalare ska finansiera etniska föreningar, alla religiösa sammanslutningar eller politisk islams olika föreningar.

De politiska islamisterna har i decennier mjölkat systemet genom föreningslivet och den flora av möjligheter som vi har att få tillgång till arbetande svenskars skattepengar. Med de politiska partiernas goda minne och flera politikers direkta hjälp. Vi talar om hundratals miljoner som i ett konsekvent flöde, år efter år, slussas från medborgarna till islamister genom godkännande av riksdagspartierna och dess olika företrädare.

Ibn Rushd har fått pengar bland annat via Folkbildningsrådet sedan 2008. Folkbildningsrådet fördelar nästan 4 miljarder av skattebetalarnas inbetalda pengar till olika föreningar. I Folkbildningsrådet sitter profiler kända från bland andra Moderaterna, Socialdemokrater, Tro och Solidaritet (ett sidoförbund till Socialdemokraterna) och Centerpartiet.

I flertalet kommuner har också både de partier som utgör regeringen, liksom de borgerliga partierna, godkänt de utbetalade bidragen till både Ibn Rushd, liksom flertalet andra organisationer och föreningar som sympatiserar med, eller har kopplingar till, islamism. Samtidigt som man ger skattebetalarnas pengar till organisationer som motverkar integration så ger man skattebetalarnas pengar till organisationer som ska främja integration.

Alltmedan man går till val på tal om vikten av integration, jämställdhet, antirasism och bekämpandet av alla former av extremism. Hyckleri eller okunskap? Korruption? Feghet? Det finns flera skäl sannolikt.

Sverige är ett land med skyldigheter och rättigheter. Vi har våra friheter som ska värnas. Man får, utan inskränkningar, sympatisera med tankar om att ha fler religiösa inslag i samhället. Även så långt att att Sverige borde styras av sharialagar.

Vi andra har likaledes vår frihet att argumentera emot och motverka detta. Vi har också en rättighet att slippa finansiera politisk islam.

Medborgerlig Samling är därmed det enda borgerliga partiet som konsekvent nekar bidrag till islamisters föreningar och organisationer. Fundera gärna över den meningen en gång till. Dagens politiker kommer inte att lösa de problem som de har skapat.

Om debattörerna

Edward Nordén, Säkerhetspolitisk talesperson, Medborgerlig Samling
Pia Ahldén, Ordförande Medborgerlig Samling Täby

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag