Debattörer varnar: Barn mellan sex och tolv år ber i Rinkeby-moské för krig

Foto: Nyheter Idag
  • Fredag 16 feb 2018 2018-02-16
E-post 3431

STOCKHOLM Barn så unga som sex år ber i en Rinkeby-moské för erövring och krig. Det skriver de bägge Erdogan-kritiska debattörerna Kurdo Baksi och Murat Kuseyri i Nyheter24. ”Det som Erdogan-regimens fotsoldater gör i Sverige är mycket allvarligt och kan i framtiden skapa allvarliga konsekvenser för säkerheten i Sverige”, varnar duon.

Små barn tränas inför ett kommande islamistiskt krig i Mevlana-moskén i Rinkeby med kopplingar till Turkiet. Det skriver de bägge debattörerna Kurdo Baksi och Murat Kuseyri i en debattartikel publicerad i Nyheter24.

Och krigshetsen sker med hjälp av både svenska och turkiska skattemedel i flera moskéer i Sverige, varnar duon.

”Det är nämligen så att åtta Erdogan-vänliga svensk-turkiska moskéer, som får en och en halv miljon kronor i bidrag från Myndigheten för stöd till trossamfund som lyder under Kulturdepartementet, hetsar för krig. Dessa åtta moskéer finansieras också av Myndigheten för religionsfrågor i Turkiet (Diyanet) som betalar samtliga svensk-turkiska imamers månadslöner”, skriver debattörerna.

Vidare varnar debattörerna att steget till terrorstaten IS inte är långt när barn indoktrineras med religiöst krigshetsande.

”Dessa böner är ren rasism och krigshets och fungerar som arena för att radikalisera dessa barn och legitimera mord på kurder i Syrien. Dessa barn utsätts för hjärntvätt och hat mot icke-turkar. Steget från dessa böner till Daesh eller al Qaeda är mycket litet”.

I framtiden kan verksamheterna i moskéerna få konsekvenser för Sverige. Debattörerna menar att svensk polis inte bör nöja sig med att endast bevaka ”Erdogan-regimens fotsoldater”, samt att de även ifrågasätter att svenska skattemedel är med och finansierar verksamheten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag