Demonstrationsledaren om framtiden i Sverige: ”Målet är att bli statsminister”

Foto: Nyheter Idag & Faksimil Twitter
  • Söndag 10 sep 2017 2017-09-10
E-post 4696

STOCKHOLM Ledaren för afghanernas sittdemonstration i Stockholm uppger för tidningen ETC att hon har som mål att bli Sveriges statsminister. – Målet är att bli statsminister. Det är bara politiker som kan förändra människors liv. Politiker kan både hjälpa och stjälpa, jag ska bli en politiker som hjälper, säger Fatemeh Kavari

Fatemeh Khavari är ledare för afghanernas sittdemonstration i Stockholm, som nu pågått i 32 dygn.

De sittande demonstranterna kräver ett stopp på alla utvisningar till Afghanistan. Till vänstertidningen ETC uppger Fatemeh Khavari att hon är säker på att de demonstrerande afghanerna kommer få sina krav tillgodosedda.

Hon berättar att hon kom på idén med att sätta sig på Mynttorget, där protesterna började innan de flyttades till Medborgarplatsen och nu senast till Norra bantorget. Enligt Khavari var upprinnelsen till sittprotesterna den pyskiska tortyr som hon uppger är mycket vanligt förekommande för de asylsökande som väntar på besked från myndigheterna.

Fatemeh uppger att hon är 17 år. När ETC frågar henne vad hon vill bli i framtiden svarar hon utan att tveka.

– Målet är att bli statsminister. Det är bara politiker som kan förändra människors liv. Politiker kan både hjälpa och stjälpa, jag ska bli en politiker som hjälper, säger Fatemeh Kavari till ETC.

Khavari säger att hon vägrar acceptera att inte alla i Sverige är änglar. Hon trodde att det skulle räcka att sittdemonstrera i ett dygn för att politikerna skulle hörsamma kraven. 32 dagar senare är hon besviken, men fast besluten att fortsätta demonstrera för att ”Sverige ska vara det bästa landet”.

Khavari tycker att moralen är Sveriges enda makt och hon vill inte att Sverige ska förlora sin moral och mänsklighet eftersom hon anser att det är en styrka som Sverige har.

Till de som inte vill ta emot fler flyktingar hälsar Khavari att de som får stanna kommer att vara resurser för Sverige.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag