Det är inte Jessica Stegrud (SD) som är problemet

Bild: Privat/Landstingshuset
  • Onsdag 18 okt 2023 2023-10-18
E-post

Nej, det är inte Jessica Stegrud (SD) som är problemet! Det är den globala islamismen, vänsterns och Alliansregeringens stöd åt denna globala islamism som är problemet. Terrordådet mot svenskar och den förhöjda terrorhotnivån är beviset på detta, skriver advokaten och debattören Nima Rostami.

Jessica Stegruds kritik riktad mot Fredrik Reinfeldts migrationspolitik är befogad. Med facit i hand har migrationspolitiken lett till kulturellt utanförskap, kriminalitet, desinformation av och i förlängningen till förhöjd hotnivå. Detta är ett allvarligt hot mot vår existens.

Det svenska etablissemanget och deras tentakler har synkroniserat sin attack mot Jessica Stegrud, detta är upplagt och har för avsikt att tysta nationalistiska och konservativa röster. På detta sätt avleds uppmärksamheten från etablissemangets egen felaktigt förda politik. Utan tvekan har etablissemanget fört en sådan politik, och som det visar sig, lett till en försämrad trygghet och underminering av våra demokratiska strukturer.

I dag handskas vi med oerhörda problem bestående av strukturhotande kriminalitet och ett inre säkerhetshot som drivs av agitatoriska främmande makter via proxy. Denna utveckling är en följd av en djupt odemokratisk kultur som den svenska vänstern och övrigt etablissemang har cementerat i samhället.

Vänstern har i drygt fyra decennier, med asyl och ekonomisk migration som instrument, främjat en politisk islam som eftersträvar en anpassning av Sveriges sekulär-demokratiska principer till islamisk sharia. Vänstern har således gjort sig beroende av denna lojala men djupt odemokratiska väljarbas av migranter.

Dessutom härstammar majoriteten av denna väljarbas från ca 10% av en djupt bakåtsträvande befolkning i sina egna ursprungsländer. Eller är de djupt förankrade i en odemokratisk kultur som betraktar Väst som ondska. Detta synsätt har legitimerat Sverige som ett mål att undermineras och oskadliggöras.

Sverige har onekligen ett av de västerländska demokratiernas mest våldsbejakande islamistiska befolkning per capita. Detta har låtits ske av Sveriges samtliga regeringar, från vänster till höger, p.g.a. den asyl och ekonomiska migration. Annorlunda röster har stämplats som rasister, islamofober och främlingsfientliga.

”Öppna era hjärtan”, ”Tack för att ni valde Sverige” är oförglömliga ekon som alltjämt gör oerhört ont i den djupa själen hos många. Den hittills förda politik som har haft djupgående negativ effekt i det svenska folkhemmet framstår som betydligt mer sverigefientlig och undfallen än vänsterns allians med global islamism. Reinfeldtregeringens migrationspolitik och relativisering av islamismens skadeverkningar var en fortsättning av vänsterns redan främjande av islamism.

Följaktligen bär det svenska etablissemanget från vänster till höger ett stort ansvar för det försämrade säkerhetsläget i Sverige. Detta ger anledning att kritisera föregående regeringars politik. Det Jessica Stegrud pekar på är ett uttryck för grundläggande problem i Sverige vilket är grunden till dagens problem. Global, odemokratisk och våldsbejakande islamism hotar vår existens.

Att debattera och kritisera föregående makthavares politik är en grundläggande rättighet i ett demokratiskt samhälle. Sverige har, medvetet eller omedvetet, av tidigare politiker försatts i ett unikt tillstånd och dessa politiker förtjänar därför att bli föremål för kritik. Vissa delar av föregående regeringars politik är en skamfläck i vår svenska moderna historia.

”Vi såg det inte komma” är en bekännelse av felpolitik. Att påminna denna skamfläck gör onekligen ont. Jessica Stegrud har pekat på den nakna kejsaren. Ingen vinner på att tysta det fria ordet, detta leder endast till att de mörka krafterna gynnas.

Om debattören

Nima Rostami är advokat och debattör.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag