”Det är väldigt mycket vita män” i Vasaloppet – SVT-reporter i kritikstorm

Zackari möter kritik efter sin kommentar i SVT. Foto: faksimil svtplay.se
  • Söndag 5 mar 2017 2017-03-05
E-post 5257

SÄLEN En kommentar från SVT-reportern och feministprofilen Brita Zackari om att ”det är väldigt mycket vita män” som deltar i Vasaloppet väcker reaktioner i sociala medier. Tidigare har Rickard Olsson rapporterat från Vasaloppet, men han petas utan förklaring till förmån för feministprofilen.

Statliga SVT har bytt ut Rickard Olsson till förmån för feministprofilen Brita Zackari i rapporteringen från skidspåret under Vasaloppet. Och det tog ingen lång stund förrän tv-tittarna fick möta en politisk kommentar från Zackari.

– Jag är så otroligt taggad. Jag är lite nervös, men mest på ett bra sätt, jag är så peppad. Det är väldigt mycket vita män här, spoiler alert, förklarade Zackari i direktsändning.

De senaste sju åren har Rickard Olsson skött rapporteringen från skidspåret. Han berättar på Twitter att han inte vet varför SVT ersatt honom med Zackari.

”Ja, repet drogs tight i år, runt strupen faktiskt ! Å allt vore ok om man fick veta VARFÖR”, skriver han på Twitter med anledning av att han petats.

Flera kommentarer på twitter skvallrar om att tv-tittarna är missnöjda med att Olsson bytts ut mot Zackari. En av de som riktar kritik mot den statliga tv-kanalen är programledaren Anders Timell som menar att SVT misslyckas rejält med att få fler intresserade av att åka Vasaloppet.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag