”Det försvunna planet är i ett land bebott av alver”

  • Lördag 15 mar 2014 2014-03-15
E-post

Försvinnandet av planet MH370 i Malaysia är fortfarande ett mysterium, men den Malaysiska regeringen har kallat in shamaner som ska lösa problemet.

I videon nedan ser vi hur ett flertal shamaner tillsammans utför en ritual, inför kameror och åhörare. Ibrahim Mat Zin heter ledarshamanen och scenariot utspelar sig vid Kuala Lumpur International Airport.

 

Utöver vad videon visar så ska också shamanen ha använt bambustavar och en kikare för att med hjälp av en fiskfälla ”lokalisera” det försvunna planet. Inför publiken konstaterade Mat Zin att planet befann sig ”i ett land bebott av alver”.

Med slagorden ”Allahu akbar” (”gud är stor” på arabiska) och viftande med vad som ser ut att vara oskalade kokosnötter utförs en ritual i syfte att bryta barriären till alvlandet och förlösa planet på rätt vägar, rapporterar Free Malaysia Today.

Shamanism är en gammal tradition i Malaysia som trots spridning av islam och kristendom lever kvar  och är ännu inte förbjuden, trots att ”magi” i all form inte är accepterat inom islam.

Myndigheterna har i media kritiserats för hur de hanterat krisen och för att ha gett utrymme för religiösa förklaringar som bara ökar förvirringen. I ett svar på shamanens upptåg säger den Malaysiska regeringen att medborgarnas stöd är uppskattat, så länge det inte strider mot islams läror.

”Vi förstår att många människor är oroliga och att alla försöker hjälpa till, men vi måste också vara varsamma,” säger ministern för Islam-departementet, Jamil Khir Baharom, citerad av New Straits Times. ”Det är inte rätt att hänfalla till shamanism och svart magi, för det kan lätt föra oss på villovägar istället för att förlita oss på Allahs hjälp i detta,” tillade han sedan.

Källa: Euronews

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag