”Det här drabbar mig från klar himmel”: C-riksdagsledamot avstängd från Facebook

Staffan Danielsson (C). Foto: Wikimedia Commons
  • Onsdag 10 jan 2018 2018-01-10
E-post 360

LINKÖPING Den centerpartistiska riksdagsledamoten Staffan Danielsson har stängts ner från ”storebror” Facebook. Danielsson förklarar för Nyheter Idag att han är skeptisk mot Facebooks agerande men att han är för att stänga ner extrema åsikter, som djurrättsaktivister.

Under onsdagen uppger Staffan Danielsson, centerpartistisk riksdagsledamot, att han har blivit nedstängd från att kunna göra inlägg Facebook. Enligt Danielsson kan han inte förstå varför detta har hänt och att han inte har uppvisat något ovanligt beteende som kan föranleda nedstängningen.

Danielsson berättar för Nyheter Idag att han är väldigt aktiv i många grupper på Facebook men att han har varit aktiv under en längre tid och har inte ändrat något i sitt vanliga beteende på nätet.

– Det här drabbar mig från klar himmel. Jag är en varm humanist och demokrat.

Danielsson berättar att han har överklagat till Facebook under dagen men att han inte har fått något som helst svar. För Danielsson kan det avstängda kontot innebära problem. Han når ut till många medborgare via Facebook och det är ett väldigt bra verktyg för politiker att kunna kommunicera med medborgarna, menar Danielsson.

Migrationsfrågan är ett ett ämne som Danielsson är engagerad i. Han är medveten om att Facebook har filter som kan ingripa men han hoppas att detta inte är anledningen till att han blivit avstängd

Att han har fått sitt konto nedstängt tycker Danielsson är olyckligt men han är för att Facebook måste kunna stänga ner användare som uppvisar extrema åsikter eller hotfullt beteende. En gruppering som Danielsson anser att Facebook borde fokusera mer på är radikala djurrättsaktivister.

Han uppger att han varit i kontakt med en minkfarmare som blivit utsatt för terror av djurrättsgrupper. Grupperingarna ska ha genomfört flera hembesök hos minkfarmaren och kastat sten på fönster.

– De här djurrättsaktivisterna på Facebook, de driver ju hat, hot och terror.

Enligt Danielsson kommer Facebookavstängningen upphävas den 17 januari.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag