Det här har Snoop Dogg och Jimmie Åkesson gemensamt

  • Söndag 3 aug 2014 2014-08-03
E-post 0

KÄNDISAR Igår uppträdde världsartisten Snoop Dogg på ett fullsatt Liseberg. En annan kändis som också lockade publik under gårdagen var Jimmie Åkesson som höll sitt traditionsenliga sommartal i Sölvesborg. Och båda två gjorde exakt samma sak igår!

Det var under en efterfest på Bryggeriet som assyrien Nubar Kino såg sin chans att göra en kupp och överlämnade en t-shirt med protestkampanjens slogan till Snoop Doggs crew, rapporterar Expressen. Och kuppen fick effekt. När Snoop Dogg fick veta vad tröjan stod för visade han den för publiken och uttryckte sitt stöd för de förföljda kristna.

Åkesson och Snoop Dogg använde arabiskt ”N” igår

I Sölvesborg gjorde Sverigedemokraternas Jimmie Åkesson gemensam sak med världsartisten och uttryckte även han sitt stöd för de kristna som förföljs i Mellanöstern.

Den kristna befolkningen har fått tre valmöjligheter av Islamiska staten, benämnd som ISIS eller IS: konvertera till islam, betala skatt eller dö. De kristna hemmen har fått ett N målat på sina dörrar, vilket betyder ”Nusrani” eller ”Nazarene”. Det är detta N, skrivet på arabiska, som nu blivit den internationella symbolen för stödet med Mellanösterns kristna, ett stöd som nu visats offentligt både av Snoop Dogg och Jimmie Åkesson.

Förutom Åkessons och Snoop Doggs öppna stöd för kristna i Irak, hölls även manifestationer i bland annat Stockholm, Norrköping och Göteborg.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag