Det var inte Folkpartiet som ”sär skrev”

Den särskrivna annonsen. Foto: Privat / Twitter
  • Tisdag 12 aug 2014 2014-08-12
E-post 0

GOTLAND Nyligen florerade en bild i sociala medier med en felstavad annons på en buss med Folkpartiet som avsändare. Nu har det kommit en till felstavad annons, men denna gången är det inte Folkpartiets fel utan företaget Gotlands Media. – Vi får två gratisannonser som kompensation, säger Folkpartiets Sven Erik Lindström till Nyheter Idag.

Häromdagen hånades Folkpartiet för en annons på en buss där ordet ”ungdomarna” stavades med två ”m”, så det blev ”ungdommarna”. Detta väckte reaktioner i sociala medier och flera tidningar snappade upp nyheten.

Ytterligare en felstavad annons

Under dagen dök ytterligare en annnons upp som var felstavad, med Folkpartiets lokalavdelning på Gotland som avsändare. I annonsen är ordet ”valupptakt” särskrivet till ”val upptakt”. Då Folkpartiet är kända för sin skolpolitik där de vill styra upp undervisningen och göra upp med vad de kallar ”flumskolan”, väcker felstavade annonser muntra reaktioner. Men Nyheter Idag kan berätta att det är företaget Gotlands Media som gjort fel den här gången och inte Folkpartiet.

– Vi får två gratisannonser som kompensation, skrattar Sven-Erik Lindström, ombudsman för Folkpartiet på Gotland, när Nyheter Idag ringer upp.

Lindström är på gott humör när vi pratar med honom och han är glad för att han fått upprättelse för fadäsen med annonsen. Direkt när vi frågar hänvisar han oss till en artikel på helagotland.se som redogör för vad som hänt.

Nu har ju annonsen fått stor spridning tack vare särskrivningen. Tror du många kommer till valupptakten?

– Det vet vi inte, vi hoppas så många som möjligt kommer, säger Sven-Erik Lindström muntert i telefon.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag